Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.08.2018.

18:30

Dupla pobeda Zvezde, u Slovačkoj je čeka karta za Evropu!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, duplom pobedom nad ekipom Suduve.

Izvor: B92

Autor:B92

Dupla pobeda Zvezde, u Slovačkoj je čeka karta za Evropu!
Starsportphoto

Srpski šampion je posle ubedljivih 3:0 u Beogradu slavio sa 2:0 u Marijampolu i tako obezbedio meč sa Spartakom iz Trnave.

Slovaci su u dvomeču iznenadili varšavsku Legiju – Zvezda će u prvom meču biti domaćin sledećeg utorka, dok će revanš na programu biti 14. avgusta u Trnavi.

Taj okršaj mogao bi da donese mnogo ekipi Vladana Milojevića jer, u slučaju prolaska u plej-of za plasman u Ligu šampiona, već bi bio obezbeđen direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Od ove sezone je takav sistem da oni klubovi koji budu ispali u četvrtoj rundi kvalifikacija, utehu naći u drugom po jačini evropskom takmičenju.

S druge strane, Suduva nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za LE i protivnik će joj biti Spartaks iz Jurmale, kojeg je upravo Zvezda izbacila na startu takmičenja.

Utakmica na ‘ARVI areni’ nije mogla da počne bolje po ‘crveno-bele’ – posle početnog ispitivanja snaga, El Fardu Ben postigao je rani pogodak i otklonio dileme oko plasmana.

Fenomenalno je po levoj strani prošao Nemanja Milić i lepo se oslobodio čuvara. Dodao je loptu u sredinu do Bena, koji se namestio i sa nekih 25 metara poslao sjajan udarac od desnu stativu.

Pet minuta kasnije Milan Borjan je sprečio izjednačenje Litvanaca, posle čega se ušlo u nešto mirniji ritam. Ipak, okruglo pola sata posle prvog, gosti iz Beograda postigli su drugi pogodak.

Nenad Krstičić je sjajno oduzeo loptu na sredini terena i stuštio se ka golu, dodao do Nemanje Radonjića koji rutinski pogađa suprotni ugao.. Već u sledećem napadu malo je falilo da Milić poveća prednost, da bi golman Suduve sprečio Radonjića da postigne još jedan pogodak u poslednjem napadu, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:0 za Crvenu zvezdu.

Drugo poluvreme domaćin je otvorio nešto ofanzivnijom igrom, ali sve do 75. minuta nije imao ozbiljnije prilike. Zvezda je potpuno umrtvila ritam, najbliži pogotku za Suduvu bio je Verbickas, samo što nije uspeo da uputi dobar udarac.

Milojević je u nastavku dao priliku Nikoli Stojiljkoviću, Marku Gobeljiću i Lorencu Ebesiliju, nije bilo potrebno da se mnogo zapinje jer je trijumf odavno bio obezbeđen.

Live blog sa utakmice Suduva – Crvena zvezda možete pogledati i OVDE.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve