Nova vest
Fudbal

Subota, 28.07.2018.

21:04

SL: Čukarički silan, istorijska pobeda Proletera

Fudbaleri Proletera iz Novog Sada ostvarili su istorijsku, prvu pobedu u Superligi Srbije – savladali su favorizovani Voždovac sa 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

SL: Čukarički silan, istorijska pobeda Proletera
Starsportphoto

Proleter je u drugom kolu prvenstva došli do prednosti početkom drugog poluvremena preko Milana Mirosavljeva, da bi Filip Stuparević izjednačio u 61. minutu.

Ipak, veliki uspeh Novosađanima doneo je Nemanja Čović u samom finišu susreta.

Čukarički je malom gradskom derbiju slavio protiv Rada rezultatom 3:0. Poveli su gosti preko Samjuela Ovusua već u 35. minutu. "Čuka" je dodala gas u drugom delu meča i pogocima Luke Stojanovića u 73. i Marka Docića u 86. minutu ubedljivo slavila na Banjici.

"Brđani" su ovom pobedom, makar do sutra, došli do prvog mesta Super lige Srbije, pošto sada imaju četiri boda i najbolju gol razliku, dok je Rad pretposlednji, 15. bez bodova.

Mladost iz Lučana je na svom stadionu bila bolja od Radnika minimalnim rezultatom (1:0), a strelac jedinog gola bio je Vladimir Radivojević, dok je Mačva upisala isti učinak protiv Napretka.

Kruševljane je srušio Petar Gigić nakon nešto više od pola sata igre.

Mačva i Napredak takođe imaju po tri boda, te se nalaze na šestom, odnosno sedmom mestu.

U nedelju su na programu još tri utakmice Superlige Srbije u kojima se sastaju Bačka – Spartak Subotica, Dinamo Vranje – Partizan i Crvena zvezda – Radnički Niš.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve