Nova vest
Fudbal

Subota, 28.07.2018.

10:53

Klop: Mažić je morao da ima hrabrosti da isključi Ramosa

Menadžer Liverpula Jirgen Klop ponovo je, ovoga puta indirektno, kritikovao srpskog sudiju Milorada Mažića.

Izvor:

Autor:

Klop: Mažić je morao da ima hrabrosti da isključi Ramosa
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Najbolji srpski arbitar delio je pravdu na prošlom finalu Lige šampiona, u kom je engleski velikan poražen od madridskog Reala, a veliku prašinu digao je 'rvački' zahvat Serhija Ramosa nad Muhamedom Salahom, posle kog je najbolji strelac 'Redsa' morao da napusti igru već u prvom poluvremenu.

"Da je VAR mogao da se upotrebljava, to bi bila idealna situacija (duel Ramosa sa Salahom). Ne kažem da je trebalo da se da crveni karton, ali trebalo je da se konstatuje da je to nemilosrdno. U takvim situacijama mora neko da sudi bolje. Svako ko nije navijač Reala za to bi rekao da je nemilosrdno i brutalno. Nisam siguran da ćemo se ikada susresti sa tako nečim, da jedan igrač udari laktom golmana, a da poput rvača obori najboljeg strelca tima i izbaci ga iz igre i onda dobija utakmicu. To je ono o čemu treba da se priča", rekao je Klop.

Nemac smatra i da sudija iz Vrbasa, koji je delio pravdu i na Mundijalu u Rusiji, nije imao hrabrosti da pokaže crveni karton kapitenu 'Kraljevića', a Real je na kraju stigao do treće uzastopne titule prvaka Evrope (3:1).

"Obično ako uradite nešto kao što je to Ramos, bivate kažnjeni. Neko će to videti kako treba i poslati vas van terena na četiri ili pet nedelja. Ali u ovom slučaju, nije bilo ništa. Sudija mora da ima hrabrosti da odluči utakmicu. U finalu to nije bio slučaj, a posle će da pišu o meni da sam loš gubitnik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve