Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2018.

19:40

Lalatović: Makabi je favorit, ali verujem u svoju ekipu

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je da je Makabi favorit u predstojećem meču, ali da veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje.

Izvor: LN

Autor: LN

Lalatović: Makabi je favorit, ali verujem u svoju ekipu
Foto: Starsport

Radnički se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastaje sa Makabijem iz Tel Aviva, nakon što je u prvom izbacio Gziru iz Malte.

"Čim se bavimo sportom uvek se nadamo da možemo da napravimo dobar rezultat. Ja kao trener, gde god da sam radio, a radio sam u tri od četiri najveća kluba u Srbiji, apsolutno nemam strah ni od jedne ekipe", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare na stadionu u Netanji.

Fudbaleri Radničkog sutra gostuju Makabiju iz Tel Aviva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Upoznati smo jako dobro s kvalitetima Makabija koji su veliki, za svaki respekt i poštovanje, imate igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu... Mi smo došli u oslabljenom sastavu, bez tri standardna igrača, ali verujem u svoj tim, verujem da možemo da napravimo iznenadjenje na vašem stadionu. Imamo respekt prema Makabiju, ali ih se ne plašimo", rekao je Lalatović.

Lalatović je naveo i da je prednost Makabija to što će igrati na svom terenu i pred svojim navijačima.

"Makabi je sigurno favorit u ovoj utakmici", rekao je Lalatović i dodao da je budžet niškog kluba "50 puta manji od Makabijevog".

"Ali, u fudbalu je sve moguće. Kad je Rusija mogla da izbaci Španiju na Svetskom prvenstvu i mi možemo da se nadamo čudu. Ali, ponavljam, jako mi je žao što ne možemo da se predstavimo u najjačem sastavu".

Na pitanje izraelskih medija da li vidi mane Makabija, Lalatović je naveo da ta ekipa ima više vrlina nego mana. "

Ali ne postoji tim na svetu koji nema mane i mi ćemo te minimalne mane jednog velikog kluba kao što je Makabi pokušati da iskoristimo sutra", rekao je Lalatović.

Novinare je zaninimalo i kojim rezultatom bi bio zadovoljan u sutrašnjoj utakmici.

"Bio bih zadovoljan svakim rezultatom koji bi nam davao nadu da u Nišu rešavamo pobednika za odlazak u treće kolo. Da postignemo pogodak, sa nerešenim rezultatom, našom pobedom... A, kad bi bio poraz sa jednim golom razlike", rekao je trener Nišlija.

Lalatović je imao reči hvale za navijače izraelskog kluba, kao i za trenera Vladimira Ivića.

"On je igrao u Partiznu, ja u Zvezdi, uvek smo bili ljuti rivali na terenu, znamo se i sa terena i ovako privatno i jako smo dobri", rekao je Lalatović.

Utakmica se igra u četvrtak od 19.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve