Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2018.

22:35

Turci slave Ezila – gol protiv virusa fašizma

Nekoliko turskih ministara je pozdravilo odluku nemačkog fudbalera turskog porekla Mesuta Ezila da napusti reprezentaciju Nemačke.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Turci slave Ezila – gol protiv virusa fašizma
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Jedan od njih je ovaj potez ocenio kao Ezilov "gol protiv virusa fašizma".

"Čestitam Mesutu Ezilu koji je, napuštajući nemačku reprezentaciju, postigao najlepši gol protiv virusa fašizma", napisao je na "Tviteru" ministar pravosuđa Turske Abdulhamit Gul.

Turski ministar sporta Mehmet Kasapoglu naveo je da u potpunosti podržava "brata Mesuta Ezila".

Igrač Arsenala je u nedelju saopštio da se povlači iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske. Kritikovao je i Fudbalski savez Nemačke, njegovog predsednika, navijače i medije.

Portparol predsednika Turske, Ibrahim Kalin, izrazio je žaljenje što Ezil "mora da se brani na taj način". "Kakva šteta za one koji kažu da su tolerantni i multikulrni", rekao je Kalin.

Njega su kritikovali u Nemačkoj jer se u maju, usred predizborne turske kampanje, slikao s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Nemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve