Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.07.2018.

19:11

Dzjuba: Ponašanje Vide? Hteo sam da ga zakucam za patos

Artjom Dzjuba, napadač ruske reprezentacije, bio je veoma besan zbog načina na koji su igrači Hrvatske proslavili pobedu nad njegovom ekipom.

Izvor: B92

Autor:B92

Dzjuba: Ponašanje Vide? Hteo sam da ga zakucam za patos
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Hrvati su u četvrtfinalu eliminisali domaćina nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, posle čega je Domagoj Vida u društvu Ognjena Vukojevića, uzvikivao "Slava Ukrajini", što je bila ogromna provokacija za sve ljude u Rusiji.

"Osećanja su mi stvarno bila pomešana. S jedne strane, Hrvati su me impresionirali svojom igrom, ali zbog Vide i Vukojevića... potpuno su nas iznervirali. Prva reakcija — hteo sam da izađem i bacim Vidu na zemlju", istakao je centarfor Zenita koji je prošlu polusezonu proveo u Arsenalu iz Tule.

Dzjuba je odigrao odlično prvenstvo – postigao je tri pogotka i, kada je ohladio glavu, oprostio je hrvatskim fudbalerima.

"Posle svega se sve smirilo. Video sam da su se izvinili i nisam bio ljut na Vidu. Nije znao šta radi", dodao je korpulentni napadač.

Oba Hrvata, čiji su postupci izazvali negodovanje javnosti, ranije su igrala za fudbalski klub Dinamo iz Kijeva.

Nakon incidenta, Vukojevića je FIFA kaznila, a Hrvatski fudbalski savez suspendovao, dok je Vida dobio upozorenje Disciplinske komisije FIFA. Vida se na ruskom izvinio zbog svojih izjava.

"Slava Ukrajini! Slava herojima!“ je parola Ukrajinske ustaničke armije. Za vreme Drugog svetskog rata ova armija, koja je bila oružano krilo Organizacije ukrajinskih nacionalista, ratovala je protiv sovjetske vojske na strani nacista. Poslednjih godina ovaj pozdrav saradnika nacista stekao je popularnost u Ukrajini i često mu se pribegava u savremenoj politici, piše "Sputnjik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve