Nova vest
Fudbal

Petak, 20.07.2018.

19:45

Zvezda sa 3:0 krenula u odbranu titule, sledi borba za Ligu šampiona

Crvena zvezda uspešno je započela odbranu titule ubedljivom pobedom nad Dinamom iz Vranja u prvom kolu nove sezone Superlige Srbije – 3:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Zvezda sa 3:0 krenula u odbranu titule, sledi borba za Ligu šampiona
StarSport

Crveno-beli su u laganom ritmu, i izmenjenom sastavu, sa dva tinejdžera u startnoj postavi, bez većih problema porazili debitanta u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

Dobro su se Vranjanci branili gotovo do poluvremena, imali su čak i ogromnu šansu za vođstvo posle manje od 100 sekundi igre, ali im se koncept igre u potpunosti raspao pošto je Dušan Jovančić, letošnje pojačanje iz Vojvodine, u 41. minutu pogodio za vođstvo domaćina.

Siguran trijumf najavio je osamnaestogodišnji Dejan Joveljić već posle šest minuta igre u nastavku susreta, da bi konačan rezultat postavio, još jedan novajlija, Milan Jevtović u 76. minutu.

Srpskog šampiona već u utorak očekuje nastavak borbi za plasman u Ligu šampiona, a na Marakani će u okviru drugog kola kvalifikacija gostovati šampion Litvanije Suduva.

U istom terminu na programu je bio i duel u Novom Sadu, a domaća Vojvodina i lučanska Mladost podelili su bodove (1:1). Voša je vodila od 13. minuta pogotkom Ismaela Beka Fofane, ali je Stefan Dimić izjednačio u 29 i rezultat se više nije menjao.

Susret na stadionu koji nosi ime po legendi domaćih Rajku Mitiću krenulo je velikom šansom za Vranjance, pa je meč mogao da ima totalno drugačiji tok da je Zakarija Isa Suraka, posle trka sa polovine trenera i lepog driblinga, pogodio mrežu, a ne stativu gola Zorana Popovića.

Imali su gosti i nekoliko udaraca iz ugla u prvom poluvremenu, kao i nekoliko dobrih intervencija u poslednji čas ispred sopstvenog gola, ali ništa nisu mogli da urade nedugo pre odlaska u svlačionicu – kada Jovančić iz okreta trese mrežu, uz malo sreće, posle stative koju je pogodio Miloš Degenek.

I drugi deo igre doneo nam je napade domaćih u talasima, uglavnom preko bokova, a isticao se još jedan osamnaestogodišnjak – levi bek Aleksa Terzić, dobrim prodorima i veoma upotrebljivim centaršutevima.

Međutim, ovoga puta nismo dugo morali da čekamo na pogodak jer se Joveljić lepo gradi, posle divnog driblinga Lorenca Ebesilija na ivici kaznenog, i rutinski postiže gol, ali je pitanje da li je možda tom prilikom bio u minimalnom ofsajdu.

Za razliku uvodinih 45 minuta, ekipa Dragana Antića nije imala gotovo nijednu priliku za pogodak, osim jednog solidnog pokušaja sa velike udaljenosti, pre nego što je Jevtović, posle dodavanja Nenada Milijaša, zaista lepo unutrašnjim delom stopala pogodio dalji ugao sa desetak metara razdaljine za konačnih 3:0.

Tok meča:

Kraj – Šampion potpuno zasluženo započinje novu sezonu sa osvojena tri boda. Evidentno je bilo koliko su crveno-beli bolji od gostiju iz Vranja, čak i u izmenjenom sastavu, pa sada u potpunosti može da se posveti prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve, u utorak na istom stadionu.

88' – Osim jednog solidnog udarca sa velike razdaljine, Vranjanci praktično da nisu ni zapretili Popoviću u drugom poluvremenu, što nije bio slučaj u prvih 45 minuta.

85' – Probao je Milijaš iz slobodnog udarca, sa tridesetak metara, koji je prethodno sam iznudio, ali je Đurić predosetio da lopta ide u njegov ugao i izboksovao loptu u aut.

80' – Milojević pred poslednjih desetak minuta igre vrši i dve preostale izmene. Izlaze Meleg i strelac poslednjeg pogotka, a u igri su Milan Pavkov i Nemanja Milić. Istovremeno, i Dragan Antić koristi poslednju šansu da napravi promenu i uvodi Aleksu Stojkovića.

76' – Domaći sastav rešava sve dileme u 76. minutu debitanskim pogotkom agilnog Milana Jevtovića, koji je i u prvom delu igre imao nekoliko prilika da se upiše među strelce.

Rezervista Milijaš mu je u poslednji čas poslao loptu, a nekadašnji krilni napadač Rosenborga se lepo namestio i još lepše pogodio dalji ugao gola Dinama – 3:0!

68' – Na stadionu je prisutno 5.186 gledalaca, saopštio je zvanični spiker.

63' – Ogromnu želju ima momak koji se nalazi među kandidatima za prestižnu nagradu 'Zlatni dečkak'. Još jednom je bio brži od čuvara i prvi je stigao do ubačene lopte, ali ni sada nije mogao da pogodi okvir gola.

59' – Malo je nedostajalo da Joveljić postigne novi pogodak i da definitivno reši pitanje pobednika. Sada je on sve dobro uradio, idealno je utrčao posle odličnog dodavanja s krila, stigao do lopte pre golama Đurića i imao otvoren put ka golu, ali je otišao previše iskosa i nije uspeo da pronađe pravi ugao pogodivši spoljni deo mreže.

53' – Za razliku od Antića koji je već izvršio dve izmene, Vladan Milojević reaguje u 53. minutu i umesto Ebesilija uvodi kapitena Nenada Milijaša.

51' GOOOOOL – Nije Zvezdi bilo potrebno previše vremena pre nego što je duplirala vođstvo, prvencem Dejana Joveljića koji nastavlja da pokazuje koliki je talenat.

Đurić je izboksovao loptu posle centaršuta na ivicu šesnaesterca, prihvatio je Ebesilio i divnim driblingom izbacio dvojicu čuvara koji ga obaraju, ali se devetnaestogodišnji napadač lepo zagradio u nastavku akcije, sačekao da čuvar mreže gostiju 'padne' i potom rutinski pogodio prazan deo mreže – 2:0

46' – Počelo je drugo poluvreme na Marakani.

Poluvreme – Mogao je domaćin da duplira prednost nekoliko trenutaka pred odlazak na odmor, da je Jevtović, posle veoma dobrog solo prodora, bolje zahvatio loptu na visini penala. Ovako, ostalo je 1:0 za Zvezd i može se reći potpuno zasluženo, iako su i gosti mogli do vođstva već u drugom minutu.

41' GOOOOOL – Delovalo je da će Vranjanci uspeti da odole do poluvremena, pošto su još jednu veoma kritičnu situaciju u petercu upešno rešili, ali se to promenilo posle već osmog kornera za crveno-bele.

Meleg je gađao prvu stativu, Degenek gađao dalji ugao i pogodio stativu, lopta je ostala u šesnaestercu, a do nje je prvi stigao Jovančić i udarcem iz okreta, uz malo sreće, uspeo da zatrese mrežu raspoloženog Đurića – 1:0!

37' – Ništa se značajnije nije promenilo ni u narednih nekoliko minuta, i dalje smo gledali napade domaćina u talasima, koji dolazi do novog kornera posle kombinacije vršanjaka Terzića i Joveljića, ali odbrana Dinama reaguje ispred mladog napadača u poslednjem trenutku i blokira njegov udarac sa ivice peterca.

30' – Nastavila je Zvezda da preti uglavnom preko bokova, isticao se mlađani Terzić, posle čijeg novog prodora je Đurić morao ponovo da reaguje.

23' – Velika gužva u petercu Dinama i konfuzija defanzivaca gostiju posle ubačene lopte Terzića. Na kraju je pokušao Meleg iz klizećeg starta, ali je Đurić uspeo da spreči da lopta pređe liniju.

19' – Nova opasna situacija pred golom Vranjanaca, sada Dušan Jovančić šutira sa otrpilike 25 metara, oštro po zemlji, a lopta se od stative odbija nazad u polje.

15' – Pokušali su igrači Dinama da prebace težište igre na sredinu terena, pomerivši zadnju liniju dosta više, a to im se ubrzo umalo obilo o glavu. Sevnuo je brz kontranapad crveno-belih i Milan Jevtović našao se u stopostotnoj šansi, ali je Uroš Đurić na vreme izašao i zaustavio njegov pokušaj.

10' – Nastavio je domaćin sa napadima, odnosno totalnom kontrolom poseda lopte, da bi novu priliku imao posle deset minuta igre. Meleg je dobro izveo korner, ali se njegovi saigrači nisu najbolje snašli na ivici peterca. S druge strane, i Vranjanci potom dolaze do prvog udarca iz ugla, igraju uigranu kombinaciju, ipak centaršut ide pravo u ruke Zorana Popovića.

5' – Zvezda je pokušavala da zapreti uglavnom akcijama preko krila, posle dugih lopti ili dijagonala, a najbolju priliku imao je Dejan Meleg, međutim – odbrana Vranjanaca uspeva da ga izblokira u poslednji čas.

2' – Nije prošlo ni stotinu sekundi igre, a gost je mogao do šokantnog vođstva. Zakarija Isa Suraka je pokazao koliko je brz, ali i snalažljiv. Vukao je loptu Ganjanin više od četrdeset metara, prevario Miloša Degeneka i ušao u kazneni, ali je njegov snažan udarac završio na stativi.

1' – Počeo je duel u Ljutice Bogdana 1.

*Meč na Marakani, pred oko 5.000 gledalaca, počeo je minutom ćutanja za bivšeg igrača, kapitena i funkcionera kluba Gorana Bunjevčevića, kao i bivšeg golmana crveno-belih i sudije Branimira Babarogića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve