Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.07.2018.

23:17

"Bolje i teži protivnik, nego putešestvije do Kazahstana"

Armin Đerlek i Saša Zdjelar, vezisti Partizana, bili su zadovoljni partijom ekipe protiv Rudara, ali i protivnikom u narednoj rundi.

Izvor: B92

Autor:B92

StarSport

"Ušli smo opuštenije u utakmicu jer nismo imali rezultatski imperativ, zato što smo sve manje-više rešili već u Pljevljima. Dali smo gol na vreme, potom uvećali vođstvo i mirno priveli utakmicu kraju", rekao je Đerlek.

Crno-beli su još jednom savladali ekipu iz Pljevalja sa 3:0 i ukupnim rezultatom 6:0 plasirali se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Ispromašivao sam se i na kraju prošle sezone, nikako da probijem led i dam gol... Tako je krenula i ova takmičarska godina, ali je svakako najvažnije da mi igramo dobro i da pobeđujemo. Trijumfi nam dosta znače sa samopouzdanje u ovom delu sezone, a mi se sada okrećemo najpre gostovanju u Sudulici, a potom i Litvancima. Čvrsta su ekipa i sigurno je da će se, poput Rudara, braniti protiv nas", zaključio je Đerlek, koji zaista nije imao sreće da postigne pogodak.

Vicešampion Srbije će u narednoj rundi takmičenja igrati sa Trakaijem, koji je uspeo da eliminiše kazahstanski Irtiš.

"Nikome nije lako dati šest golova u dve utakmice, ali se opet, isto tako, može reći da smo i lagano prošli dalje. Napravili smo dobru uvertiru za početak prvenstva, idemo utakmicu za utakmicom... Dobro smo otvorili utakmicu danas, prošla nam je lepa akcija koju smo uigravali na treningu i posle toga je bilo dosta lakše za igru. Imali smo šansi da bude i daleko ubedljivije, pre svega moj promašaj, odnosno odbrana njihovog golmana sa bukvalno dva metra. Do kraja susreta je došlo do manjeg zamora kod nas, pa su i oni imali šansu, dve... Ali ne pridajem tome previše značaja, u nedelju je već nova utakmica i želimo što bolje da započnemo prvenstvo", rekao je Zdjelar.

Zanimljivo je da će Partizan gostovati u Litvaniji samo dan posle večitog rivala, pošto Crvena zvezda naredne srede igra revanš sa Suduvom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Možda smo imali sreće da ne putujemo u Kazahstan, ali je bolja ekipa prošla dalje i čeka nas teži posao. Ali o njima ćemo kada dođe vreme, za sada ne znamo ništa od njima, iako smo u razgovoru između sebe zaključili da je sve bolje nego zaista dugačko putovanje do Pavlodara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve