Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.07.2018.

20:45

LE: Srpski klubovi 3/3 – i Spartak u drugom kolu kvalifikacija

Fudbaleri subotičkog Spartaka kompletirali su sjajnu nedelju u Evropi za srpski fudbal, pošto su obezbedili plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

LE: Srpski klubovi 3/3 – i Spartak u drugom kolu kvalifikacija
Starsportphoto

Spartak, koji je odigrao nerešeno 1:1 u Subotici prošle nedelje, savladao je ekipu Kolerejna iz Severne Irske u gostima sa 2:0 i na taj način prošao dalje.

Ekipu koju vodi Vladimira Gaćinovića nije omelo ni to što je opljačkana u Londonu na putu ka mestu gde se igra drugi meč, pa je ostvarila jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

'Golubove' je do prednosti doveo Mile Savković nakon nešto više od pola sata igre, a iako je naš tim uspevao da parira rivalu, preživeo je veliku priliku za domaćina desetak minuta pre kraja.

Posle toga, Bojan Čečarić je u nadoknadi vremena zatresao mrežu Kolerejna i overio trijumf Spartaka.

S obzirom na to da Subotičani nisu bili povlašćeni prilikom izvlačenja, u sledećoj rundi se sastaju sa praškom Spartom, koja važi za velikog favorita.

Međutim, uspeli su da kompletiraju sjajan dan za naš fudbal u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto su prethodno prolaz dalje obezbedili niški Radnički (pobeda nad Gzirom 5:0) i Partizan (pobeda nad pljevaljskim Rudarom 6:0).

Utakmice drugog kola igraju se sledećeg četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve