Milojević: Moramo igrati strpljivo, videli ste Francusku

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević, pred duel sa vranjanskim Dinamom na startu Superlige, izjavio je je poznat cilj u novoj sezoni – odbrana titule.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

"Počinje domaći šampionat, zna se koje su ambicije Crvene zvezde, ne samo ove godine nego uvek. Dolazi nam debitant u ligi, ekipa koja je tokom čitave sezone zauzimala mesto koje vodi viši rang. Imamo veliki respekt prema Dinamu, mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Milojević je potvrdio da će najverovatnije da izvede komibinovan sastav zbog utakmice sa litvanskom Suduvom u utorak, a nakon duela sa Spartaksom, takodje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Videćemo kakva je situacija, imamo veliki fond igrača i prezadovoljan sam kako rade i treniraju. Svi zaslužuju da igraju, moramo da vidimo kako se osećaju. Sa pojedinim igračima moraćemo kroz utakmice da podižemo formu. Neki će možda dobijati dodatnu minutažu, neke ćemo da odmorimo. Imam veliko poverenje u njih".

Prema njegovim rečima uopšte ne razmišlja o Suduvi, već samo o Dinamu jer je "svaka naredna utakmica najvažnija".

"Veliki su problemi ako drugaćije razmišljamo", oprezan je Milojević, koji je naglasio da je Dinamo ambiciozan klub sa jednim od najboljih trenera u Srbiji Draganom Antićem.

On se još jednom dotakao duela sa Spartaksom i teške pobede Zvezde u finišu 2:0.

"Teško je igrati protiv bilo koje ekipe koja se izuzetno dobro brani. Kada devet igrača stane pozadi, jako je teško probiti. Prethodne godine se dešavalo da iz prve šanse damo gol, pa je sve išlo drugacije. Moramo da imamo strpljenja, videćemo u narednim utakmicama šta je ključ za prolazak pored takvih odbrana. Pogledajte Svetsko prvenstvo, kako je Francuska uzela? Niste videli mnogo lepog fudbala, već defanzivni blok odakle su čekali grešku i osvojili trofej. Igra se na rezultat, a mi ćemo tražiti način da pronalazimo rešenja".

Milojević je potvrdio da se radi na dovodjenju napadača, ali priznao da to nije lak posao.

"Neki igrači se nude, ali ne zadovoljavaju naše kriterijume. Imam veliko poverenje u sportskog direktora Mitra Mrkelu i radimo danonoćno da dovedemo dobrog igrača koji ce zaista biti pojačanje. Ne želimo da dovedemo nekog samo da bismo doveli", zaključio je trener Zvezde.

Utakmica između Crvene zvezde i Dinama iz Vranja igra se u petak od 20:30 na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu