Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.07.2018.

11:30

"Rekao sam im – neću da ostajem ovde kao teret"

Fudbaler DC Junajteda Vejn Runi rekao je da nije hteo da bude na teretu nikome iz Evertona i zbog toga je otišao iz kluba posle samo godinu dana.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Runi se prošle godine vratio u tim iz Mersisajda posle 13 trofejnih godina provedenih u Mančester junajtedu.

Postigao je deset golova na 31 utakmici, ali nije pogađao ništa otkako je prebačen u sredinu terena.

"Everton je bio jasan, ako se pojavi ponuda bili bi srećni da me puste. Razmumem da su doveli novog menadžera i novo osoblje i jasno je da su hteli i nove igrače koje menadžer traži. Moj odlazak bi oslobodio novac za dolazak tih igrača i to im je bilo na umu. Rekao sam im – neću da ostajem ovde i budem teret. Otići su negde drugde da igram", rekao je Runi za BBC.

Kada bude završio svoj ugovor sa klubom iz prestonice SAD imaće 36 godina i razmišlja unapred.

"Nadam se da ću do završetka te svoje tri i po godine imati sve trenerske isprave. A onda ću iskoristiti priliku koja se ukaže, bilo da je reč o trenerskom, menadžerskom poslu ili televiziji", kaže Runi.

U razgovoru se osvrnuo i na tim Engleske i rekao da je njegovim mladim igračima potrebno vremena i dodao da je jedino razočaran što nisu stigli do finala.

Upitan za uslove u novom klubu i vrućini u Vašingtonu, Runi kaže da je isto za sve. "Teško je trenirati, ali je isto a sve. Moram da se naviknem. Dok god stavljam kremu za sunce, dobro je".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve