Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.07.2018.

20:56

APOEL-u malo 27 šuteva, Suduva odolela i ide na Zvezdu!

Fudbaleri litvanske Suduve napravili su veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona i izbacili kiparski APOEL.

Izvor: B92

Autor:B92

APOEL-u malo 27 šuteva, Suduva odolela i ide na Zvezdu!
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Suduva je uspela da eliminiše mnogo zvučniji APOEL u prvom kolu kvalifikacija, uprkos porazu od 1:0 u revanšu u Nikoziji, pošto je prvi susret rešila u svoju korist rezultatom 3:1.

Iako se posle žreba očekivao drugačiji scenario, Litvanci su ti koji čeće igrati protiv našeg šampiona Crvene zvezde, koja je teškom mukom izbacila Spartaks iz Jurmale.

Domaćinu je nadu u preokret doneo Pote pogotkom već u 20. minutu, posle čega je usledila neverovatna ofanziva ekipe koja je poslednjih godine uspevala da se plasira u evropska takmičenja.

Šutirali su Kiprani čak 27 puta ka golu rivala, 11 udaraca je išlo u okvir, ali je samo jedan završio iza leđa golmana Karduma, što nije bilo dovoljno da se nadoknadi minus iz prvog susreta.

Ukoliko ‘crveno-beli’ opravdaju ulogu favorite protiv Letonaca, igraće 24. ili 25. jula sa Suduvom, dok su revanši 31. jula i 1. avgusta.

Prvi je u toku dana plasman u narednu rundu obezbedio finski Helsinki, koji je nakon 2:1 pre nedelju dana, sada savladao Vikingur sa 3:1.

Već u 19. minutu je sve bilo gotovo – Klaus je načeo mrežu gostiju koju su dopunili Mensah i Jagubi, dok je Vikingur jedino uspeo da ublaži neuspeh preko Vantnhamara.

Albanski Kukeši se golom Džamije u 84. minutu izvukao na Malti i odigrao nerešeno 1:1 protiv Valete, dok su u prvom terminu dalje prošli još Hapoel Ber Ševa (pobeda nad Florom rezultatom 3:1, za ukupnih 7:2), kao i Malme koji je sa 2:0 ispratio kosovsku Dritu.

U prvom meču je bilo 3:0, a sada su Strandberg i Larson početkom drugog poluvremena osigurali prolaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve