Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.07.2018.

17:50

Konteu otkaz, Sari novi menadžer Čelsija

Doskorašnji trener Napolija Mauricio Sari blizu je da postane menadžer Čelsija.

Izvor:

Autor:

Konteu otkaz, Sari novi menadžer Čelsija
Photo by Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Sari bi u toku dana trebalo da postigne konačni dogovor sa londonskim klubom, potvrdio je Napolijev advokat Matija Grasani.

Istovremeno, 'Plavci' su saopštili da su otpustili menadžera Antonija Kontea, a Roman Abramovič moraće da isplati nekadašnjem selektoru Italije devet miliona funti.

Konte je u svojoj debitanskoj sezoni u Premijer ligi doneo titulu na Stamford Bridž, prošle sezone i FA Kup, ali to nije bilo dovoljno da se neutrališe izostanak iz Lige šampiona pošto je Čelsi završio kao petoplasirani.

S druge strane, Sari je tri godine bio trener Napolija i u tom periodu podigao je klub u sam vrh italijanskog fudbala, ali nije uspeo da osvoji titulu Serije A, iako je u sezoni 2016/2017 bio prvi na polusezoni.

Po završetku prošle takmičarske godine, smenjen je zbog sukoba sa predsednikom Aurelijom de Laurentisom, a na njegovo mesto došao je Karlo Ančeloti.

Spekuliše se da bi jedan od pomoćnika mogao da mu bude Đanfranko Zola, živa legenda Čelsija, dok bi s njim put Londona, za 50.000.000 funti, mogao i vezista Napolitanaca Žoržinjo, na čemu Sari insistira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve