Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.07.2018.

19:45

LE: Partizan već u Nikšiću obezbedio prolaz u drugo kolo

Ekipa Partizana otvorila je sezonu ubedljivom pobedom nad Rudarom iz Pljevalja u gostima, u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 3:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

LE: Partizan već u Nikšiću obezbedio prolaz u drugo kolo
partizan.rs

Crno-beli su nešto sporije ušli u susret koji je odigran na Gradskom stadionu u Nikšiću, ali je ipak bez ikakvih problema stigao do zasluženog trijumfa, odnosno praktično već obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja.

Prednost timu Miroslava Đukića doneo je Marko Jevtović udarcem sa bele tačke u 44. minutu, da bi pobedu gostiju iz Beograda najavio Sejduba Suma nedugo posle starta drugog dela igre.

Konačan rezultat postavio je novajlija Rikardo Gomeš, jedan od četvorice koji su se našli u startnoj postavi, lepim udarcem sa dvadesetak metara u 57. minutu.

Revanš je na programu za sedam dana na stadionu u Humskoj 1.

Istovremeno, takmičenje u Ligi Evrope započela su i preostala dva srpska predstavnika, Spartak iz Subotice protiv Korelejna iz Severne Irske, a Radnički iz Nišu protiv Gzirom sa Malte.

U uvodnih četrdesetak minuta nismo videli previše kvalitetnog fudbala, nije bilo tempa, ali ni previše uspeha u pokušajima dveju ekipa da pronađu prostor i zaprete golu rivala. Međutim, sve je moglo da se promeni posle pola časa igre da se mlađani Miloš Zečević nije uplašio i usamljen sa peterca šutirao visoko preko prečke.

Priliku da na najbolji mogući način obeleži debi među profesionalcima, samo dva dana pošto je potpisao prvi ugovor, a nešto manje od mesec dana pred 18 rođendan, propustio je Zlatan Šehović. Divno je primirio loptu grudima i našao se u stopostotnoj šansi, ali mu je Vuk Radović lepo ušao u šut.

Ipak, kazna je stigla samo nekoliko minuta pred odlazak na odmor, kada je Radule Živković oborio Nemanju Nikolića, a Jevtović rutinski realizovao najstrožu kaznu za radost većinakog broja navijača gostiju, koji su se osećali da igraju kao kod kuće.

Crno-beli su se totalno opustili u nastavku, da bi već posle šest minuta Šehović idealno proigrao Sumu na ivici kaznenog, odakle ovaj preciznim udarcem pogađa za velikih 2:0.

Iako je već i tada bilo jasno kako će se ovaj meč završiti, tačku stavlja centarfor sa Zelenortskih ostrva, lepim udarcem sa distance, pošto je prethodno prijemom prevario trojicu čuvara. Do kraja praktično da nije bilo uzbuđenja, Partizan je rutinski čuvao prednost i već može da razmišlja o narednoj prepreci.

Tok meča:

Kraj – Partizan odnosi zasluženu pobedu iz Crne Gore i potpuno miran čeka revanš kroz sedam dana u Beogradu, pošto bi trebalo da se dogodi pravo čudo pa da se crno-beli ne domognu naredne runde takmičenja.

85' – Suma je u samom finišu susret završio na travi sa bolnom grimasom na licu, posle čega je morao da bude iznesen sa terena. Delovalo je da je u pitanju povreda mišića, nešto ozbiljnije prirode, ali se on ipak vratio na teren posle ukazane pomoći.

81' – Nema ni poluprilike na gradskom stadionu u Nikšiću, igrači više gledaju kada će doći do pauze kako bi mogli da se osveže jer u Crnoj Gori ima preko 30 stepeni Celzijusa.

75' – Oba trenera izvršila su sve izmene pred poslednjih petnaestak minuta igre. Đukić je na teren poslao Jankovića i Miletića, a Vuko Bogavac Janketića i Macanovića.

70' – Crno-beli su apsolutno zadovoljni rezultatom i nastavljaju da dominiraju sa 'pola gasa', pa ostaje samo pitanje koliko će ubedljivo na kraju slaviti.

64' – Đukićeva ekipa ima ogromnu prednost, a i dalje bez većih problema drži loptu u svom posedu. U međuvremenu videli smo i prve izmene na obe strane. Nebojša Kosović zamenio je Nemanju Nikolića, dok je Edvin Kuč prepustio mesto Marku Vukoviću.

57' GOOOOOL –Domaći nisu uspeli da se oporave od šoka i barem pokušali da zaprete, odnosno pokušaju da se vrate u meč, da bi, još jedan debitant, Rikardo Gomeš i definitivno rešio pitanje pobednika.

Centarfor sa Zelenortskih ostrva dobio je loptu na dvadesetak metara od gola, okrenut leđima, ali je već prilikom prijema sebi napravio ključnu prednost, pre nego što je izuzetno lepim udarcem pogodio sam ćošak gola nemoćnog Radovića – 0:3!

51' GOOOOOL – Gol za vođstvo i te kako je uticao na igrače Partizana koji već iz prve šanse u nastavku uspevaju da dupliraju prednost.

Tinejdžer Šehović još jednom je sjajno prošao po boku, prevario čuvara i potom poslao idealnu loptu na ivicu kaznenog prostora, a na nju natrčao Sejduba Suma i veoma preciznim udarcem pogodio dalji ugao – 0:2!

46' – Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme – Nisu se crno-beli proslavili u prvom delu igre, nije ni domaćin, ali imaju prednost, što je svakako najvažnije. Postigli su pogodak u gostima i dosta rasterećenije mogu da uđu u drugo poluvreme.

43' – GOOOOOL – Stiže Partizan ipak do vođstva pre isteka prvih 45 minuta igre, i to iz penala. Neoprezan start Radulea Živkovića, koji u samom čošku kaznenog, pomalo i nepotrebno, ruši Nemanju Nikolića, a engleski arbitar odmah pokazuje na penal.

Odgovornost preuzima Marko Jevtović i šalje loptu u jednu, a golmana u drugu stranu – 0:1!

41' – Delovalo je da neće biti pravih prilika do odlaska na odmor, ali se onda sedamnaestogodišnji debitant Šehović sjajno utrčao iz drugog plana, grudima primirio loptu i našao se u stopostotnoj šansi. Šutirao je bez previše razmišljanja, a Radović pravovremeno izašao i takođe odlično intervenisao.

37' – Tempo je dodatno opao kako se bližilo poluvreme, a nijedna od dveju ekipa nije pokazivala previše želje da nešto promeni pre odlaska na odmor.

31' – Fenomenalna prilika za mlađanog Zečevića da se proslavi, pošto se našao usamljen na ivici peterca ispred Vladimira Stojkovića, međutim – spetljao se i uspeo da loptu pošalje preko gola.

28' – Partizan upućuje prvi udarac posle gotovo pola časa igre, ali Rikardinjo izuzetno loše zahvata loptu, iz solidne pozicije sa desetak metara.

23' – Novajlija Enake prolazi po desnom boku i dobro centira, ali nema nikoga u samom šesnaestercu crnogorskog sastava.

20' – Nisu se uplašili Pljevljaci vicešampiona Srbije, organizovano su se branili, istovremeno se trudeći da iskoriste svaku potencijalnu priliku da zaprete.

13' – I dalje bez prave šanse na obe strane, s tim da je tim iz Pljevalja taj koji kontroliše igru u poslednjih nekoliko minuta.

8' – Rudar prvi put preti posle udarca iz ugla, a uskoro ima i još jedan korner. Kod prvog nije bilo uzbuđenja, dok je prilikom drugog intervenisao Marković, a Zečević potom šutirao visoko preko prečke.

5' – Bez previše ritma na samom startu, Partizan ima više loptu u svojim nogama, ali ne uspeva ozbiljnije da zapreti golu domaćina.

1' – Počeo je meč na Gradskom stadionu, a ekipa iz Beograda ima veliku podršku svojih navijača, koji su na početku susreta pripremili i koreografiju, uz natpis – "Dobro došao Partizane, osećaj se kao kod svoje kuće?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve