Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.07.2018.

20:06

LŠ: Suduva razbila APOEL, het-trik za deset minuta!

Fudbalski klub iz Litvanije Suduva ubedljivo je pobedio kiparski APOEL sa 3:1 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

LŠ: Suduva razbila APOEL, het-trik za deset minuta!
EPA/LAURENT GILLIERON

APOEL, koji je imao ulogu velikog favorita, nije znao šta ga je snašlo pa je već na poluvremenu gubio sa tri gola prednosti.

Prvi duel dvomeča između potencijalnih protivnika Crvene zvezde u narednoj rundi rešio je Rigino Sisilija, napadač sa Kurakaa, koji je postigao het-trik za samo deset minuta igre, i već u 19. minutu igre Suduva je imala ogromnu prednost.

Šampion Kipra je statistički bio bolja ekipa, čak i u prvom poluvremenu, ali je Suduva svojim "blickrigom" uspela da reši prvi od dva duela u svoju korist i sa velikom prednošću ode put KIpra, gde će za nedelju dana igrati revanš meč.

Pobedu domaćina ublažio je Haku, koji je golom u 94. minutu postavio konačan rezultat od 3:1.

Prvak Srbije Crvena zvezda nije uspeo da pobedi na gostovanj u Letoniji protiv Spartaksa iz Jurmale, a pobednik tog dvomeča će se sastati sa boljim iz okraša APOEL i Suduve.

Astana je imala manjih problema protiv crnogorske Sutjeske i, uprkos dominaciji na terenu, nisu uspeli da pobede sa više od 1:0. Gol za domaćina postigao je Murtazajev u 29. minutu, iz penala.

Zrinjski iz BiH takođe je bio neuspešan u prvom meču prvog kola, pa je poražen od slovačke Trnave, takođe minimalnim rezultatom. Doduše, ovim rezultatom gosti neće biti nezadovoljni, s obzirom da su od 70. minuta igrali sa igračem manje, zbog isključenja Cirjaka, a po prikazanoj igri imaju čemu da se nadaju u revanšu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve