Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.07.2018.

17:20

LŠ: Zvezda dominirala, ali se sa 'nulom' vraća u Beograd

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Spartaks Jurmalom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

LŠ: Zvezda dominirala, ali se sa 'nulom' vraća u Beograd
Foto: FK Crvena zvezda

Izabranici Vladana Milojevića dominirali su terenom tokom svih 90 minuta utakmice, međutim to nisu uspeli da krunišu pogotkom.

Meč je obeležila i povreda Nikole Stojiljkovića koji je već posle 20 minuta igre morao da napusti teren. Njega je zamenio Milan Pavkov i za sada se ne zna o kakvoj vrsti povrede se radi.

Aktuelni šampion Srbije vraća se u Beograd sa povoljnim rezultatom, pošto nije primila gol u Letoniji. Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz meča Suduva/Apoel (prvi meč 3:1 za Suduvu). Revanš meč igra se za nedelju dana na stadionu "Rajko Mitić".

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, što je donekle i očekivano pošto je ovo bio prvi takmičarski meč Crvene zvezde u sezoni 2018/2019.

U startnoj postavi našli su se reprezentativci Milan Rodić i Nemanja Radonjić, i upravo je leva strana bila najproduktivnija u prvom delu igre. Napadali su crveno-beli uglavnom po ovoj strani i to je donelo nekih rezultata.

Veoma dobru priliku propustio je Ben u 31. minutu. Radonjić odlično je prošao po levom boku, ubacio loptu u kazneni prostor, međutim Ben je šutirao preko gola.

Odmah na drugoj strani zapretio je i Spartaks, a loptu sa gol linije izbacio je Milan Rodić. Možda i najbolju šansu Zvezda je propustila u 42. minutu.

Odbrana Spartaksa loše je odreagovala, lopta je iznenada došla do Pavkova, koji je iz veoma dobre pozicije šutirao pored desne stative. To je ujedno bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.

Tokom drugog poluvremena crveno-beli nastavili su da dominiraju, ali je rezultat bio isti – nula na semaforu. Šansu su imali Ben, Pavkov i Rodić, međutim mreže su mirovale.

Hladan tuš za izabranike Vladana Milojevića mogao je da dođe u 87. minutu kada je Milan Borjan spasao tim gubitka. Babić je pogrešio, lopta je došla do Agirea koji je izašo sâm ispred golmana Zvezde. Na sreću crveno-belih odlično je reagovao i zaustavio ovaj pokušaj.

Do kraja meča nije većih uzbuđenja, pa se tako završio rezultatom 0:0.

II poluvreme:

KRAJ Crvena zvezda odigrala je bez golova u Letoniji.

90+1 Pokušao je Malejev sa pola terena da savlada Borjana, ali je lopta završila preko prečke.

88' Lopta ponovo nije uspela da dođe do Pavkova. Odbrana Spartaksa izbacila je loptu ispred napadača Zvezde.

87' Borjan odlično reaguje! Srđan Babić napravio je veliki kiks, lopta je došla do Agirea koji je izašao sâm ispred golmana Zvezde. Borjan odlično je reagovao i tako spasao šampiona Srbije. Ovo je bila prva prilika za domaće igrače u drugom poluvremenu.

85' Gužva u kaznenom prostoru domaćih igrača. Stojković uspeo je da spusti loptu, ali ona nije došla do Bena.

83' Srđan Babić dobio je žuti karton, pošto je prekinuo polukontru Spartaksa. Zvezda će pokušati u poslednjih 10-tak minuta da dođe važnog gola.

81' Milan Jevtović zamenio je Nemanju Radonjića. Ovo je debi Jevtovića za Crvenu zvezdu.

78' Filip Stojković ubacio je loptu u kazneni prostor, ona je na drugoj stativi došla do Rodića koji se spetljao i loše šutirao. Nergulas bio je siguran i uhvatio je loptu.

74' Dobar šut Bena iz teške pozicije. Možda je bilo bolje da doda loptu Pavkovu. Ostaje 0:0 na semaforu.

73' Napadi Zvezde malo su utihnuli u ovom periodu igre. Pokušavaju crveno-beli, konstantno su na polovini Spartaksa, međutim ne uspevaju da dođu do gola.

68' Zvezda potpuno dominira na terenu, ali ne uspeva da to kruniše i golom. Ben je odlično centrirao iz slobodnog udarca, a Pavkov je loše zahvatio loptu glavom. Propala je još jedna prilika.

64' Odličan korner Bena, ali je Saviću falilo malo da zahvati loptu. Zvezda sve više pritiska.

61' Mogao je Ben da dođe u šansu za gol, međutim nije pošto je ispred njega reagova Kosorić, koji je izbacio loptu u korner.

59' Nemanja Radonjić centrirao je u kazneni prostor, ali je njegov pokušaj osujetio golman Nergulas.

56' U drugom poluvremenu crveno-beli napadaju više po desnoj strani. Podsećamo, u toku prvog perioda igre šampioni Srbije su uglavnom po levom boku stvarali prilike.

51' Šut Bena blokirali su odbrambeni igrači Spartaksa, nakon čega je Radonjić izveo korner. Zvezda je bolja i na početku drugog poluvremena.

49' Prva polušansa za Zvezdu u drugom periodu igre. Ben je centrirao iz slobodnog udarca, loptu je glavom zahvatio Krstičić, međutim otišla je preko prečke.

46' Počelo je drugo poluvreme. Vladan Milojević napravio je i drugu izmenu, pošto je Ebisilio zamenio Milića.

I poluvreme:

POLUVREME Posle 45 minuta igre na semaforu je 0:0. Imala je Zvezda dobre šanse, pre svega Pavkov i Ben, međutim lopta nije htela u gol.

42' Kakvu je šansu propustio Milan Pavkov! Loše je reagovala odbrana Spartaksa, lopta je došla do Pavkova koji je sa sedam metara šutirao pored gola... Moglo je lako da bude 1:0

41' Kobzar odlično je prošao po levoj strani, pretrčao Stojkovića, potom je poslao loptu u kazneni prostor, a tamo je dobro reagovao Savić.

37' Ponovo je zapretio iz slobodnog udarca Nemanja Radonjić. Lopta je prošla metar/dva od desne stative golmana Nergulasa.

34' Veoma dobra prilika i na drugoj strani. Šutirao je glavom štoper Spartaksa, ali je Rodić ispred gol linije izbacio loptu. Zvezda je lako mogla da bude u zaostatku.

31' Sjajno je Radonjić prošao po levoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gde se nalazio Ben, koji je loše šutirao i prebacio loptu preko gola.

30' Zvezda nastavlja sa napadima, koji uglavnom idu po levoj strani gde se nalaze Rodić i Radonjić.

26' Malo je nedostajalo da Zvezda dođe do vođstva. Radonjić odlično je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila malo pored leve stative.

25' Dobri napadi Crvene zvezde. Kako vreme odmiče napadi crveno-belih sve su bolji i gotovo da visi gol u vazduhu.

19' Nikola Stojiljković se povredio i njega je na terenu zamenio Milan Pavkov. Visoki napadač odmah se našao u šansi, ali je loše zahvatio loptu.

16' Zvezda pritiska. Izabranici Vladana Milojevića preuzeli su inicijativu i imaju veći posed lopte. Ipak, još nismo videli ništa konkretno od Zvezde.

11' Dobar centaršut Stojkovića, međutim odbrana Spartaksa otklonila je opasnost. Na drugoj strani zapretili su domaći fudbaleri, ali je Svarups napravio faul nad Borjanom.

8' Fudbaleri Spartaksa tražili su jedaneasterac nakon što je Kobzar pao u šesnaestercu. Sudija Balakin pokazao je žuti karton Kobzaru zbog simuliranja.

5' Zapretili su domaći fudbaleri preko kapitena Kosorića. Nakon slobodnog udarca lopta je došla do njega, koji je loše šutirao glavom.

3' Zvezda od početka meča preuzima inicijativu. Za sada se igra na sredini Spartaksa i naviknite se na to, pošto su crveno-beli očigledno dominantniji.

1' Počela je utakmica. Prvi napad imaju fudbaleri Spartaksa. Zvezda igra u rezervnoj, bordo, garnituri.

17.55 Još pet minuta ostalo je do početka meča, a na tribinama u Rigi su Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović.

17.50 Aleksandar Pešić zvanično je stigao u Saudijsku Arabiju. Zvezda će profitirati oko četiri miliona evra.

17.45 Vladan Milojević mogao bi da postane prvi trener koji je uveo CZ u LŠ.

Ne možemo da pričamo o formatima jer je svaki put neki novi, a ne bih voleo da se vezujemo za nešto u istoriji. Jedino što mi je u glavi je Spartaks, ne volim da pravim velike planove. Svi fokusi su vezani za ovaj meč. O nečemu urađenom može da se priča na kraju, u ovom trenutku nemam takva razmišljanja. Težak je format i za nas i za druge. U narednih godinu, dve će možda biti i teži. Jednostavno je novo takmičenje za nas i mi ćemo da damo sve od sebe da izađemo i borimo se. Da imamo zajedništvo i damo svoj maksimum, a o svemu ostalom ćemo posle utakmice”, rekao je Milojević pred utakmicu.

17.40 Igrači Zvezda se zagrevaju pred start meča.

17.35 Kako nam javlja izveštač iz Letonije za sada je na stadion veoma prazno. Kada je reč ocenama dresovi Spartaksa koštaju 30 evra, šalovi 15, odnosno majice 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve