Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.07.2018.

13:29

Letonci: Dolazi nam šampion Srbije i Evrope sa vatrenim navijačima

Evropskoj utakmici Spartaksa u Rigi ne pridaje se previše značaja, letonski fudbal staje u antrfile, ali oni koji pišu, znaju ko im je došao u goste.

Izvor: B92

Autor:B92

Letonci: Dolazi nam šampion Srbije i Evrope sa vatrenim navijačima
Foto: FK Crvena zvezda

Reporter B92 u Rigi, Miloš Ljubisavljević

"Zvezda ima mnogo vatrenih navijača, biće ih oko 500. Doći će i navijači Spartaka iz Moskve i oni će navijati za beogradski tim. Utakmica je iz bezbednosnih razloga prebačena iz Jurmale u Rigu", piše list Latvijas avize.

Svesni su da Spartaks ne prikazuje najbolje partije u poslednjim utakmicama jer je osvojio tek jedan poen u tri meča, a posle 14 utakmica zauzima četvrto mesto u letonskoj ligi.

Danak, kako kažu, uzima nestabilnost ekipe kojoj u goste dolazi bivši evropski šampion. Latvijas aviza podseća da je beogradski tim svoje zvezdane trenutke doživeo u Bariju 1991.

"Jak tim sa velikom istorijom", opisuju srpsku ekipu, koja je prošle sezone došla do nokaut faze Lige Evrope i osvojila titulu u Srbiji.

S druge strane, Spartaks je u poslednje tri godine prošao samo jedno kolo kvalifikacija za evropska takmičenja, ali Aviza napominje da se ne treba stiditi jer je sastav iz Jurmale imao dobre rezultate protiv boljih ekipa od sebe.

Spartaks je prethodnih godina igrao i sa Vojvodinom, u Letoniji je bilo nerešeno, u Srbiji 3:0 za domaćina, pa se jasna prednost daje aktuelnom srpskom šampionu.

Utakmica između Spartaksa i Crvene zvezde počinje u 18 časova na stadionu Skonto u Rigi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve