Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.07.2018.

18:50

Kristijano se oprostio: Molim vas da me razumete...

Kristijano Ronaldo zvanično prelazi u Juventus, a od svog, sada već bivšeg, kluba oprostio se jednim dirljivim oproštajnim pismom.

Izvor: LN

Autor: LN

Kristijano se oprostio: Molim vas da me razumete...
Photo by Julian Finney/Getty Images

Ronaldo je u ovom pismu, objavljenom na zvaničnom sajtu Real Madrida, objasnio navijačima Madriđana zašto odlazi i zahvalio se na vernosti.

"Godine provedene u Realu, u gradu Madrid, su bile jedne od najsrećnijih u mom životu. Veoma sam zahvalan ovom klubu i gradu i mogu samo da im se zahvalim na ljubavi koju su mi pružili", započeo je svoj oproštajni 'govor' CR7.

Kristijano je u 'kraljevskom klubu' proveo devet godina, postigao 450 golova na 438 mečeva i Madriđanima doneo četiri titule Lige šampiona.

"Ipak, mislim da je došlo vreme da otvorim novo poglavlje u svom životu i zato molim sve navijače da me razumeju, jer sam ja tražio ovaj transfer. Proveo sam neverovatnih devet godina u klubu, igrao sa sjajnim saigračima, kako na terenu tako i van njega. Uz timske trofeje imao sam i to zadovoljstvo da osvojim četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačne, sve to dok sam igrao za ovaj neverovatan tim. Real Madrid je 'osvojio' moje srce, kao i moje porodice, i zato sam svima beskonačno zahvalan – klubu, predsedniku, direktorima, kolegama, svom osoblju, doktorima, fizioterapeutima i svim ostalima koji su se pobrinuli da svaki detalj bude savršen", napisao je emotivni Ronaldo.

On je sa Realom osvojio čak 16 trofeja, a posle četvrte osvojene Lige šampiona u poslednjih pet godina, odmah su krenule spekulacije javnosti da želi da promeni sredinu. Ronaldo je to prvo demantovao, ali kasnije je postalo evidentno, pogotvo posle odlaska trofejnog stručnjaka Zinedina Zidana.

"Dugo sam sagledao situaciju i svhatio da je vreme za promenu. Odlazim, ali ovaj dres, njegovo značenje, kao i Santijago Bernabeu će uvek imati posebno mesto u mom životu, gde god da se nalazim. Hvala svima i, kao što sam i rekao kada sam pre devet godina došao ovde, 'Hala Madrid'", zaključio je Ronaldo.

Ronaldo ima 33 godine, a u 'Staroj dami' će zarađivati 30 miliona evra godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve