Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.07.2018.

18:35

Milojević: Prošle godine Liga Evrope, a ove Liga šampiona

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, obratio se novinarama u Letoniji pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Prošle godine Liga Evrope, a ove Liga šampiona
Foto: B92/MLJ

Nadam se da ćemo se družiti dugo što se tiče evropskih utakmica. Ne znam šta bih mogao da vam kažem od kraja prvenstva i onog gde smo stali. Nova sezona i novo takmičenje, prošle godine LE ove LŠ. Igramo protiv protivnika koji je šampion svoje zemlje, ekipe koja je dobra, imaju svoj način igre i ekipa za respekt bez obzira što mi respektujemo svaki klub pa i Spartaks. Mislim da će biti dve dobre utakmice.

Dolazimo iz pripremnog perioda, ti mečevi nisu imali takmičarski značaj. Prednost Spartaksa je što su u ful takmičarskoj sezoni, jedno je igrati prijateljske, a jedno takmičarske utakmice. Protivnik za pun respekt sa naše strane, a mi ćemo dati sve od sebe da budemo maksimalno skoncentrisani kao i pred svaku utakmicu prošle godine”, rekao je Milojević o prvom protivniku Zvezde na putu do Lige šampiona.

Milojević je istakao da već poznaje letonski fudbal jer prati gotovo sve nacionalne lige po Evropi jer voli fudbal. Za oprez je i to što u Letoniji igra mnogo stranaca.

Dosta poznajem letonski fudbal generalno zato što sam neko ko voli fudbal i mogu da kažem da bukvalno ne postoji zemlja gde ne pratim. I u vašem sastavu imate našeg igrača koji je opet sa druge strane, Zvezda je u istoriji igrala sa Ventspilsom i jednostavno i geografski Riga je jedan od prelepih gradova. Jeste da nije ovde fudbal sport broj jedan, imate druge koji su atraktivniji, ali sama činjenica da i pored Spartaksa druge ekipe imaju dosta stranaca, tako i Spartaks, koji su reprezentativci svojih zemalja”, kazao je Milojević.

O izostanku Srnića.

Nasmejao sam se zato što svašta čujem. Slavoljub Srnić je imao distorziju, sa Bohemijansom, osetio je mali bol i nismo hteli da rizikujemo, to je jedini razlog. Što se tiče ove sportske priče, ide bolje ali u ovom trenutku nije sto posto spreman. Imali smo malo problema što se tiče te poslednje. Videćemo kakav će i koji će sastav da izađe na poslednju utakmicu. Imam poverenja u sve igrače i ono što je činjenica je da igračima koji su nam se priključli treba malo prilagođavanja. Igrači koji u ovo vreme prošle godine nisu bili na zavidnom nivou, sad ove godine imamo pojedince koji nisu dosta dugo igrali i treba nam strpljenje. Treba im vremena, ja strpljenja imam jer su to dobri fudbaleri. Što se tiče mentaliteta, mislim da smo se malo promenili, ali mentalitet se kod nas ne menja, ili te dižu u nebesa ili te zakopavaju deset metara pod zemlju. Mislim da nam ne treba takvo razmišljanje, da je negativno. Pokušavam da objasnim igračima da smo svi profi, a ljubav se pokazuje na terenu, a ne velikim rečima. Ja sam neko ko voli da radi i trenira i to hoću da prenesem na svoje igrače. Treba da damo sve od sebe, a naravno uz božju pomoć, sve je moguće”, kaže Milojević.

Milojeć prokomentarisao je i odlazak Aleksandra Pešića.

Na početku obračanja na početku sezone rekao sam da je živ prelazni rok i sve je moguće. U ovom trenutku imamo napadače. Znate da Pešić ima dozvolu za odlazak, reagovali smo dovođenjem drugih igrača da ne bismo bili zatečeni. U ovom trenutku nikad ne znate, to su sati, nekad odlučuju i minuti, a s druge strane, samo gledam sutrašnju utakmicu i ovako kako jeste. Uvek morate imati i plan A i B i C, prilagodićemo se situaciji”.

Novinare je zanimalo da li će na terenu u sredu biti Nemanja Radonjić, Milan Rodić i Miloš Degenek, koji su prethodno bili na Mundijal u Rusiji.

Videćete sutra da li ćemo ih očekivati. To su igrači koji su predstavljali Zvezdu i zemlju na Mundijalu i Degenek koji je bio u Australiji, pokazali su da su na zavidnoj fizičkoj pripremi. Ostali igrači su imali više odmora od njih, ali ne igra se stalno Svetsko. Imali su dovoljno vremena, njima je čast, sami su tražili i posebno mi je drago što su hteli što pre da se uključe u treninge. Imamo informacije da se dobro radilo u reprezentacijama, a videćemo u kakvoj su situaciji i da li će konkurisati za sutrašnji sastav. Da bih odgovorio prvo moram da znam koji će sastav da igra, a još ga ne znam. A da li kalkulišem, nikad ne kalkulišem pa neću ni sutra”.

Vladan Milojević mogao bi da postane prvi trener koji je uveo CZ u LŠ.

Ne možemo da pričamo o formatima jer je svaki put neki novi, a ne bih voleo da se vezujemo za nešto u istoriji. Jedino što mi je u glavi je Spartaks, ne volim da pravim velike planove. Svi fokusi su vezani za sutra. O nečemu urađenom može da se priča na kraju, u ovom trenutku nemam takva razmišljanja. Težak je format i za nas i za druge. U narednih godinu, dve će možda biti i teži. Jednostavno je novo takmičenje za nas i mi ćemo da damo sve od sebe da izađemo i borimo se. Da imamo zajedništvo i damo svoj maksimum, a o svemu ostalom ćemo posle utakmice

O Ebisiliju.

Ebisilio je igrač koji je dosta skautiran i po profilu odgovara nama, daće nam dodatni kvalitet. Ima dobru sezonu i dolazi iz holandske škole iz Ajaksa, prošao je reprezentativne selekcije. Ne samo, on nego svi ostali koji su se kasnije priključili jesu u zakašnjenju što se tiče fizičke pripreme. Kad niste spremni ne možete da date maksimum i možete da dođete do povreda. Pokušavamo da to uporedo dižemo polako. Moraćemo to da radimo u hodu. Mislim da je igrač koji će da da kvalitet više momcima i ekipi.

Mislim da bi nam trebalo mnogo vremena da pričamo o tome. Zavisi od toga kako hoćete da gledate na te stvari. Bez nekih ambicija i očekivanja je završena prošla, tu lestvicu smo podigli. Drago mi je da su mnogi momci ostali, imaju još dosta toga da pruže Zvezdi. Zvezda im je dala dosta, kao što smo I mi njoj I imamo obavezu da nastavimo gde smo stali u maju ove godine. Najbitnije mi je da su mi igrači zdravi, a ostalo, da damo sve od sebe. Vreme će pokazati da li ćemo uspeti u tome", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve