Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2018.

13:13

Degenek: Idemo korak po korak; Sumaila: Volim izazove

Novi fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je da mu je velika čast što je došao u taj klub, sa kojim najpre želi da igra Ligu šampiona.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Degenek: Idemo korak po korak; Sumaila: Volim izazove
StarSport

"Velika su očekivanja i kluba i mene. Želim da napredujem i pomognem klubu da uspe u nečemu što nije dugo godina. Idemo korak po korak", rekao je Degenek na predstavljanju u novom klubu.

Degenek je došao iz japanske Jokohame, a sa Crvenom zvezdom je potpisao ugovor na tri godine.

Reprezentativac Australije je naveo da je i ranije bio u kontaktu sa Zvezdom, ali da ne zna zašto tada nije došao i da se verovatno "nisu poklopile kockice".

On je bio član omladinske reprezentacije Srbije, a za Australiju se odlučio pošto nije bio pozvan u tim koji je igrao na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje je kasnije osvojeno.

"Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom. Možda ne bih igrao za Australiju, ne bih igrao na Svetskom prvenstvu, ali jesam i drago mi je zbog toga. Nisam osvojio to evropsko prvenstvo i malo mi je krivo, ali to je život. Više gledam šta će da bude sutra, a ne šta je bilo", rekao je Degenek.

Njegov saigrač iz perioda u Minhenu 1860 bio je sadašnji fudbaler crveno-belih Filip Stojković, a u Jokohami su bili bivši igrači Zvezde Ugo Vijeira i David Babunski.

"Lakše mi je zbog toga što je on ovde. Rekao mi je šta da očekujem, koliko je veliki klub, pritisak, da se bude najbolji i ostvare sve želje. Razgovarali smo mnogo u poslednje vreme o svemu. Razgovarao sam i sa ugom i Davidom, oni isto imaju samo najlepše da kažu, tako da mi je bilo veoma lako da donesem ovu odluku", rekao je Degenek.

Degenek je uz osmeh kazao da mu se mnogo ljudi javilo kada je objavljeno da je prešao u Crvenu zvezdu.

"Ođednom sam dobio mnogo više rodbine, braće i sestara. Mnogi su se javljali i govorili 'bravo rode', ali ja iskreno ne znam ljude. Možda ih moji znaju, možda ih upoznam. Svi su počeli da traže dres. Može naravno, ali dođite da gledate utakmicu pa će biti svega", kazao je Degenek.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela rekao je da smatra da je Miloš Degenek adekvatna zamena za Damjana Le Taleka.

"Obojica su igrali zadnjeg veznog i spušteni su u odbranu. Mislim da Miloš može da bude vrhunski štoper sa svetskom karijerom, a to što je igrao u veznom redu može da mu pomogne. Tražili smo taj profil štopera, koji zna da uđe u igru i može da krene", rekao je Mrkela.

On je kazao da je Degenek, koga dugo godina poznaje, "profesionalno i srcem" raditi posao i da je veliki zvezdaš.

Novi fudbaler Crvene zvezde Rašid Sumaila rekao je da voli izazove i da se ne plaši konkurencije koju će imati.

"Želim da se takmičim sa najboljima, a ovo je veliki klub sa mnogo dobrih igrača. Volim izazove", rekao je Sumaila na predstavljanju na stadionu Zvezde.

Sumaila je zahvalio svima na toploj dobrodošlici u Zvezdi, za koju je rekao da je veliki klub i da mu je zadovoljstvo što je postao njen deo.

Pre dolaska u Zvezdu razgovarao je sa sunarodnikom iz Gane Ričmondom Boaćijem, koji je imao uspešan period u srpskom klubu.

Boaći mu je, kako je rekao, saigrač iz reprezentacije i veliki prijatelj, a govorio mu je o klubu, navijačima i prošlosezonskim uspesima.

"Takođe, rekao mi je da je ovo pravi klub za mene", dodao je Sumaila.

Rašid Sumaila ima 25 godina i igra na mestu štopera, a u Crvenoj zvezdi će nositi dres sa brojem 37.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve