Nova vest
Fudbal

Subota, 30.06.2018.

20:39

"Lalatović je postavio visoke standarde u Radničkom"

Sportski diretkor Radničkog iz Niša Marko Jovanović ocenio je da su rezultati fudbalera na pripremama u Sloveniji pravi pokazatelj da ekipa ide pravim putem.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Starsportphoto

Jovanović dodao da je trener Nenad Lalatović postavio visoke standarde.

Fudbaleri Radničkog se od 20. juna nalaze se u slovenačkim Termama Čatež, gde obavljaju glavni deo priprema za predstojeću sezonu, koju će početi 12. jula na stadionu Čair utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Izuzetno sam zadovoljan radom trenera Lalatovića i tempom kojim se ove pripreme odvijaju. Rezultati utakmica koje smo odigrali govore nam da idemo pravim putem, a ja mogu da kažem da će ljubitelji fudbala u Nišu od sledeće sezone moći da vide jedan novi Radnički, jer će se sama igra ekipe dosta razlikovati u odnosu na prethodne godine", rekao je Jovanović.

Nišlije su 22. juna pobedile Krško sa 2:1, a golove su postigli Aleksandar i Aleksa Jovanović. Izabranici Nenada Lalatovića su 25. juna pobedili još jednu ekipu iz Slovenije Goricu sa 2:1, a strelci su bili Marko Mrkić i Nikola Aksentijević, a najbolju igru Nišlije su prikazale 28. juna protiv Rabotničkog iz Skoplja. Radnički je na tom meču slavio sa 3:0, dominirao tokom svih 90 minuta igre, a pogotke su dali Nermin Haskić, Riota Noma i Saša Stojanović.

"Trener Lalatović je postavio visoke standarde, igrači su već uveliko u njegovom sistemu rada i verujem da će sve doći na svoje mesto do prve takmičarske utakmice. Ostalo nam je još malo vremena do 12. jula, novajlije se uklapaju, a mogu da kažem da ćemo se potruditi da dovedemo još dvojicu fudbalera. Smatram da smo napravili dobar tim, koji će i u narednoj sezoni ostvariti istorijski rezultat. Mi sada jedva čekamo utakmicu protiv Rostova, jer ćemo u okršaju sa izuzetno jakim rivalom najbolje videti gde se trenutno nalazimo u odnosu na ozbiljne evropske klubove", ocenio je Jovanović.

Radnički će najjaču proveru u Sloveniji imati u ponedeljak, kada će odmeriti snage sa članom ruske Premijer lige Rostovom i to će biti i generalna proba pred duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u kom će najverovatnije igrati protiv malteške Gzire junajted, koja je u prvoj utakmici preliminarne faze kvalifikacija pobedila Santa Huliju iz Andore sa 2:0.

Ovog leta u Radnički su za sada stigli defanzivci Đorđe Crnomarković, Radovan Pankov, Alekandar Todorovski i Taras Bondarenko, kao i napadači Nermin Haskić i Sladan Nikodijević. Ugovore sa klubom produžili su najiskuniji fudbaleri Aleksandar Jovanović i Saša Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve