Nova vest
Fudbal

Subota, 30.06.2018.

22:27

Nova pobede Zvezde na pripremama u Austriji

Treću pripremnu utakmicu u Austriji Crvena zvezda je takođe okončala pobedom, i još jednom je ostavila izuzetno dobar utisak.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Nova pobede Zvezde na pripremama u Austriji
Foto: fkcrvenazvezda.rs

Trener Vladan Milojević ponovo se odlučio za jači sastav, postavu u kojoj su se našli mnogi fudbaleri koji su i pre dva dana igrali utakmicu sa Apolonom.

Sa Srđanom Babićem ništa se nije rizikovalo, pa se na poziciji štopera u tandemu sa Savićem ponovo našao fudbaler koji je na toj poziciji i završio prethodnu utakmicu, Filip Stojković.

Ovoga puta Meleg je bio u startnoj postavi, kao i Nikola Stojiljković koji je igrao najisturenije i najofanzivnije.

Neke konstante koje su vidljive u poslednje vreme, ni na ovoj utakmici nisu izostale. Crvena zvezda je ponovo igrala dobro, tečno, agresivno i sa mnogo trčanja, a ponovo su dobru formu potvrdili mnogi fudbaleri koji su i na prethodnim utakmicama ostavili dobar utisak.

Ako je suditi po pripremnom periodu, Ben će imati veoma dobru sezonu. Upravo je Ben bio asistent kod prvog gola Crvene zvezde, ali pored asistencije on je ponovo bio veoma aktivan i upotrebljiv u igri. Kod pomenute situacije, Ben je odlično, oštro izveo slobodan udarac sa desne strane, a visoko je skočio Nemanja Milić i uspeo da zatrese mrežu glavom.

Zvezda bi sasvim zasluženo na odmor otišla uz minimalnu rezultatsku prednost, da u 45. minutu nije dosuđen jedanaesterac za LASK, zbog kojeg je na poluvremenu burno protestovao i trener Vladan Milojević, što možda i najbolje pokazuje koliko je odluka arbitra bila besmislena imajući u vidu da trener Zvezde gotovo nikada burno ne reaguje na odluke sudija. Ulman je sa bele tačke bio precizan, i pri rezultatu 1:1 otišlo se na pauzu.

U nastavku, na golu je debitovao i golman Zoran Popović. Crvena zvezda je bila rešena da prednost u kvalitetu materijalizuje, i već u 53. minutu ponovo je došla u prednost. Gobeljić je poslao upotrebljiv pas ka Miliću koji je uspeo da zaobiđe golmana, i zatrese mrežu po drugi put.

Trener Milojević šansu je u nastavku pružio i Jovičiću, Jevtoviću, Pešiću, Milijašu, Terziću, Joveljiću, Erakoviću, Nikoliću. Treći gol Crvena zvezda je postigla u 78. minutu, i to iz jedanaesterca. Prethodno je Milijaš veoma snažno šutirao, a lopta bi ušla u mrežu da se nije isprečila ruka jednog fudbalera LASK-a. Priliku da postigne prvi gol u Zvezdinom dresu nije propustio Milan Jevtović koji je bio siguran sa bele tačke.

Bio je to i poslednji gol na ovoj utakmici posle koje je jasno da se Zvezdini fudbaleri nalaze na dobrom putu, da se forma podiže i da bi vrhunac trebalo da bude dostignut u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve