Specijalci uhapsili Zdravka Mamića u Međugorju!

Zdravka Mamića, bivši predsednik zagrebačkog Dinama, uhapšen je u Međugorju, u Bosni i Hercegovini, javila je regionalna televizija N1.

Podeli
Getty Images
Getty Images

Mamica su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) po poternici Hrvatske, gde je prošle nedelje prvostepeno osuđen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u sportu.

Kontroverzni fudbalski radnik sproveden je u Sud u BiH.

Prethodno, Mamić je pobegao iz zemlje i nije bio na izricanju presude u Osijeku istakavši da ne veruje u pravosudni sistem u Hrvatskoj.

On je osuđen zbog štete nanete Dinamu u iznosu od 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona, a tereti se da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Zdravko Mamić je osuđen ukupno na šest i po godina zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, Milan Pernar na četiri i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

Pored toga, oduzeta im je i stečena materijalna korist. Sud je presudio i da Mamić mora da vrati oko sedam miliona evra, a novac sa računa će mu se skinuti kada presuda postane pravosnažna

Fudbal

Partizanov Zlatan

Provotimci Partizana brojniji su za nekoliko novajlija koji su se priključili crno-belom taboru tokom prvog dela priprema na SC Partizan-Teleoptik.

Fudbal četvrtak 14.06. 14:30 Komentara: 11