Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

19:16

UEFA poručila PSŽ: Sredite finansije ili sledi kazna

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da Pari Sen Žermen mora da sakupi milione evra prihoda ili da se suoči sa kaznom zbog preteranog trošenja novca.

Izvor: LN

Autor: LN

UEFA poručila PSŽ: Sredite finansije ili sledi kazna
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

UEFA je navela da je nezavisna istraga kontrolnog tela za finansije te organizacije konstatovala da je francuski šampion preuveličao tržišnu vrednost "nekoliko ugovora o sponzorstvu kluba", uključujuči i ugovore iz Katara, koji su blisko povezani sa vlasnicima PSŽ.

U aprilu je utvrđeno da je klub iz Pariza prošlog leta preuveličao sponzorske ugovore u vrednosti od 200 miliona evra. Na taj način prikazao je da je platežno sposoban da realizuje najskuplji transfer u istoriji fudbala – prelazak Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra.

Na jednogodišnju pozajmicu, uz pravo obaveznog otkupa ugovora, doveden je i Kilijan Mpabe iz Monaka za 160 miliona evra.

Evropska kuća fudbala je saopštila da će klub "ostati pod pažljivim nadzorom i da će biti detaljno pregledan u narednim nedeljama".

UEFA će, po podnošenju godišnjeg finansijskog izveštaja PSŽ, moći da reaguje i donese konačnu odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve