Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.06.2018.

09:11

Ilija Stolica preuzeo šampiona Slovenije

Srpski trener Ilija Stolica karijeru će nastaviti kao šef stručnog štaba ljubljanske Olimpije.

Izvor: AK

Autor: AK

Ilija Stolica preuzeo šampiona Slovenije
Foto: StarSport

Stolica je nasledio Hrvata Igora Bišćana koji je napustio klub uprkos osvajanju duple krune protekle sezone.

Naš mladi stručnjak je protekle sezone bio trener Vojvodine od decembra do aprila, ali je podneo ostavku zbog "podeljene sredine" i upada navijača na trening.

Prethodno je bio trener Voždovca u kojem je i privukao pažnju, pa se tokom prethodne sezone spekulisalo da bi možda mogao da preuzme Partizan, u kojem je radio kao asistent 2015.

Spekulisalo se da Olimpija želi još jednog bivšeg trenera Partizana Marka Nikolića, koji je vodio klub pre nekoliko sezona ali ga je napustio posle rasističkog skandala.

Ljubljanski tim je poslao ponudu i bivšem treneru Crvene zvezde Slaviši Stojanoviću, ali je on odbio poziv. Spekulisalo se i o Krunoslavu Jurčiću i još nekoliko imena, da bi na kraju na Stožice stigao Stolica.

"Tražili smo trenera koji će biti dobro rešenje na duge staze. Trenera koji traži ofanzivan, napadački fudbal i koji će razvijati mlade slovenačke fudbalere, što je ključno za Olimpiju", rekao je predsednik kluba Milan Mandarić.

Fudbaleri Olimpije će u sredu početi pripreme za novu sezonu, a prvi cilj je borba za Ligu šampiona. Tim iz Ljubljane kreće iz prvog kola kvalifikacija, u kojem će biti u grupi nepovlašćenih timova.

Tako će Olimpiji jedan od potencijalnih rivala biti i Crvena zvezda, a pored nje Ludogorec, Seltik, APOEL, Legija, Astana, Malme, Rosenborg...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve