Nova vest
Fudbal

Subota, 09.06.2018.

23:10

Minimalac "Furije" sa Tunisom, remi Francuza i Amerikanaca

Fudbaleri Španije pobedili su sa 1:0 ekipu Tunisa u prijateljskom meču pred SP u Rusiji, dok su Francuzi odigrali 1:1 sa selekcijom SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

Minimalac
Tanjug / AP Photo/Laurent Cipriani

Španija je uprkos boljoj igri i uobičajeno visokom procentu poseda lopte uspela da savlada golmana Tunisa samo jednom u 84. minutu golom Jaga Aspasa.

Dijego Kosta je u kaznenom prostoru driblao, video da ne može da uradi ništa, poslao Aspasu povratnu loptu, a ovaj preciznim i jakim udarcem postavio konačan rezultat.

Francuska i SAD su igrale nerešeno u meču u kom je SAD neočekivano poveo golom Grina u 44. minutu. Đibril Sidibe je presekao centaršut sa desne strane, okliznuo se na petercu i to je Grin iskoristio i dao gol Lorisu.

"Galskim petlovima" remi obezbeđuje Kilijan Mbape u 78. minutu kada iz prve po zemlji smešta loptu u mrežu na dodavanje Pavara.

Danci su uspeli da slave protiv Meksikanaca sa brzinska dva gola u 71. i 74. minutu. Prvo je Poulsen maestralnim udarcem pogodio rašlje gola Meksika, da bi tri minuta kasnije Eriksen sa desne strane gađao ispod Oćoe i postavio konačan rezultat.

U ostalim utakmicama Šveđani su remizirali sa Peruom bez golova, Finska je pobedila Belorusiju 2:0, Maroko je bio siguran protiv Estonije sa 3:1, a Australija je savladala Mađarsku sa 2:1. Azerbejdžan je bio bolji od Letonije 3:1, a najubedljiviju pobedu ostvarili su "Orlovi" protiv Bolivije 5:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve