Nova vest
Fudbal

Subota, 09.06.2018.

18:20

Partizan i Sarajevo u finalu Kupa prijateljstva

U finalu premijernog izdanja Kupa prijateljstva evropskih klubova igraće Partizan i Sarajevo, posle dramatičnih polufinala.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Partizan i Sarajevo u finalu Kupa prijateljstva
Foto: Kup prijateljstva

Oba duela odlučena su posle penala.

Sarajevo je eliminisalo Vojvodinu penalima 4:2, nakon 1:1 u regularnom toku utakmice, dok je Partizan bio bolji od španskog Espanjola sa 3:2, nakon 2:2.

Partizan i Espanjol su bili rezultatski poravnati 2:2 u 60. minutu kada je utakmica prekinuta zbog natopljenog terena. Utakmica nije mogla da bude nastavljena, a s obzorom da je prošlo dve trećine od njenog ukupnog trajanja i da je rezultat bio nerešen odmah se pristupilo izvodjenju penala.

Na kraju, Partizan je realizovao 3 penala, dok je Espanjol uspeo samo 2 puta da pogodi mrežu, pa su crno-beli otišli u finale.

Inače, Partizan je rano stigao do vođstva, već u 3. minutu preko Novakovića. Espanjol je izjednačio u 28. minutu golom Fernandeza, ali su crno-beli već u 30. minutu ponovo stigli do prednosti pošto je Stanojlović iskoristio gužvu u kaznenom prostoru rivala.

Drugo poluvreme je počelo pravim pljuskom, a igrači španske ekipe iskoristili su natopljen teren da dođu do izjednačenja u 55. minutu preko Kajona. Samo 5 minuta kasnije utakmica je prekinuta i pristupilo se izvodjenju penala.

Nakon dramatičnog prolaska u polufinale turnira, igrači Sarajeva su odigrali još jedan uzbudljiv meč sa, po njih, srećnim krajem. Kapiten tima Salčin doveo je bordo tim u vođstvo u 27. minutu u polufinalnom okršaju protiv Vojvodine, i tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Ipak, Vojvodina se nije predavala. Novosadjani su stezali obruč ispred gola protivnika, čak su i promašili nekoliko vrlo dobrih prilika, ali su u 64. minutu konačno uspeli da stignu do izjednačenja preko Savića. Imala je Vojvodina i veliku šansu u finišu da dođe do pobede, međutim Nešković je loše zahvatio loptu na 5 metara od gola rivala.

Pošto je regularni deo utakmice završen nerešenim rezultatom, pristupilo se izvodjenju jedanaesteraca, a tu su igrači Sarajeva bili mnogo uspešniji. Momci u bordo dresovima su bili nepogrešivi sa bele tačke, dok su na drugoj strani Nešković i Bjeković promašili penale u timu Novosadjana.

Polufinale:
Sarajevo – Vojvodina 1:1 (penalima 4:2)
Partizan – Espanjol 2:2 (penalima 3:2)

Finale:
Sarajevo – Partizan (nedelja, 13:00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve