Nova vest
Fudbal

Subota, 09.06.2018.

16:15

"Mlekadžije" u problemu – Parma nameštala da bi ušla u Seriju A?

Italijanska Parma je pod istragom tužilaštva zbog nameštanja i direktnog plasmana u Seriju A.

Izvor: B92

Autor:B92

(Foto: Getty images)

Parma je bila jedna od lepših fudbalskih priča poslednjih godina jer se vrlo brzo od nižih liga izdigla do povratka u elitu.

To je privuklo pažnju i istražuje se meča Spezije i Parme u poslednjem kolu Serije B, 18. maja ove godine.

Parma je pobedila sa 2:0 i pretekla Frozinone na tabeli, te sa drugog mesta obezbedila direktan povratak u Seriju A.

Frozinone je na drugoj strani dramatičnim remijem 2:2 sa Fođom izgubio prednost i plasman u viši rang je tražio kroz plej-of, ali tužilaštvo sumnja da je Parma meč sa Spezijom namestila.

Ton spornih poruka ne sadrži loše stvari, kao ni podsticanje na sporne radnje. Svi iz Parme su na raspolaganju istražiteljima. Pošto istraga traje, uprava Parme i fudbaleri neće ovaj slučaj komentarisati javno. Parma svoje navijače i javnost želi da uveri kako je ulazak tima u Seriju A postignut zahvaljujući napornim treninzima, žrtvi i uzornom profesionalizmu", navode "Mlekadžije".

Sporne su bile poruke koje su razmenjivali igrači Spezije i Parme, pa će, ukoliko se ispostavi prevara, Parma drastično biti kažnjena jer je malo ko zaboravio "Kalčopoli" iz 2006. godine kada je ovaj skandal potresao italijanski fudbal.

Parma je Seriju A igrala do 2015. godine kada je bankrotirala i bila spuštena u Seriju D, četvrti rang italijanskog fudbala, odakle se za samo tri godine uzdigla do povratka u elitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve