Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.06.2018.

15:20

Premijer liga preko interneta: Amazon otkupio prava na prenose

Amazon, internet servis za gledanje filmova, serija i drugog video sadržaja, dobio je prava da prenosi Premijer ligu od sezone 2019/2020.

Izvor: B92

Autor:B92

Premijer liga preko interneta: Amazon otkupio prava na prenose
Photo by David Ryder/Getty Images/ Džef Bezos osnivaè i CEO Amazona.

Amazon je potpisao trogodišnji ugovor sa Premijer ligom i svake sezone prenosiće po 20 mečeva.

Ova kompanija dobila je pravo da 'onlajn' prikaže mečeve koji se igraju sredinom decembra, kao i svih deset utakmica koje se igraju na čuveni "boxing day".

Ranije u toku godine saopšteno je da će Premijer liga prihodovati preko pet milijardi evra od TV prava u periodu od 2019. do 2022. godine. Tada je Skaj otkupio prava na 128 utakmica, dok je BT sport dobio da prenosi 32 meča.

Tada su prava prodata, ali su ostala još dva paketa, a jedan od njih je prodat Amazonu, dok je drugi takođe pripao BT sportu.

U konkurenciji sa Amazonom bili su Fejsbuk (Facebook), Netfliks (Netflix) i Tviter (Twitter).

Da bi se gledala Premijer liga preko Amazona potrebno je da imate "Prime membership" koji košta 90 evra godišnje, odnosno devet evra mesečno, dok će za sve članove Amazom 'prime' u Velikoj Britaniji biti besplatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve