Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2018.

13:47

Dalić: Moramo igrati protiv najjačih, jer smo i mi jaki

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da njegova ekipa bolji test pred Svetsko prvenstvo od meča protiv Brazila ne može imati.

Izvor: LN

Autor: LN

Dalić: Moramo igrati protiv najjačih, jer smo i mi jaki
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Hrvatska reprezentacija otputovala je u Liverpul gde će u nedelju na Enfildu igrati pripremnu utakmicu protiv Brazila.

"Tražio sam jakog protivnika, a bolji test od ovoga ne može biti i verujem da će nam on dobro doći pre meča s Argentinom na SP. Moramo da igramo protiv najjačih da vidimo gde smo, a i zato jer smo i mi jaki", rekao je Dalić

Dalić je izrazio zadovoljstvo odrađenim poslom na pripremama u Rovinju.

"Ono što me najviše raduje je činjenica da smo bili kompletni i da su svi zdravi. Mali problem je bio s Rakitićem, ali mislim da će to biti u redu i da će biti spreman već za utakmicu s Brazilom. Videćemo pre utakmice kako se oseća i donećemo pravu odluku", rekao je Dalić.

On je naveo da navijači s pravom očekuju uspeh njegove ekipe u Rusiji.

"Sve reprezentacije imaju šanse, pa tako i mi. Verujem da ćemo biti pravi, da ćemo proći grupu, što je naš prvi cilj. Ova generacija može da uradi jako puno, jer imamo kvalitet, znanje i želju. Za neke igrače ovo je poslednje Svetsko prvenstvo, pa je prisutan i veliki motiv", rekao je Dalić.

Dalić će konačan spisak igrača koji će putovati na Svetsko prvenstvo verovatno objaviti u ponedeljak, posle utakmice u Liverpulu.

"Za veliki uspeh se treba puno toga poklopiti. Imam veliko poverenje u ovu ekipu, a i ja sam veliki optimista. Imam osećaj da će biti dobro", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve