Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2018.

12:23

Kovačić: Imamo dobru ekipu, Hrvatska može dosta toga

Fudbaler Real Madrida Mateo Kovačić rekao je da bi predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji moglo da bude "kruna" sadašnje generacije hrvatskih fudbalera.

Izvor: LN

Autor: LN

Kovačić: Imamo dobru ekipu, Hrvatska može dosta toga
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbaleri Hrvatske završili su u Rovinju prvi deo priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Imamo dobru ekipu, možemo dosta toga. Treba da se dobro pripremimo za ove dve pripremne utakmice, a onda u Rusiji da pokažemo pravu vrednost. Nastup na ovom Svetskom prvenstvu mogao bi biti kruna ove generacije", rekao je Kovačić

Hrvatska sada putuje za Liverpul gde ih u nedelju čeka pripremni meč protiv Brazila. Kovačić je naveo da je Brazil sigurno glavni favorit na Mundijalu.

"Ja sam spreman, odlično se osećam i na raspolaganju sam selektoru. Svi ćemo se boriti za svoju poziciju, to je sastavni deo ovog sporta, svi želimo dati maksimum za Hrvatsku. Obožavam da igram protiv velikih igrača, a takvih igrača ima puno u brazilskoj reprezentaciji. Svi jedva čekamo taj susret", jasan je Kovačić.

Kovačić je na pripreme Hrvatske stigao kao prvak Evrope.

"Nema sumnje, lepo je to, fenomenalan je to osećaj, ali cela priča bila bi još lepša da sam odigrao i finalnu utakmicu Lige šampiona. Ali, to je jednostavno tako, ekipa je fenomenalna i imamo jako širok kadar. Mislim da smo ove godine svi dosta igrali, i upravo je to snaga ove ekipe", rekao je Kovačić koji nije želeo da komentariše priče oko eventualnog prelaska u Liverpul ili Juventus.

On je naveo i kako je igrače iznenadio odlazak trenera Zinedina Zidana.

"Ali, on je tako odabrao, a ja mu želim svu sreću. Kao igrač otišao je kao gospodin, tako odlazi sada kao trener Reala", rekao je hrvatski reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve