Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2018.

17:38

Milenković: Nisam verovao da ću dobiti poziv u reprezentaciju

Srpski fudbaler Nikola Milenković rekao je da nije očekivao poziv u reprezentaciju i da će dati sve od sebe da se nametne selektoru za Svetsko prvenstvo.

Izvor: LN

Autor: LN

Milenković: Nisam verovao da ću dobiti poziv u reprezentaciju
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Reprezentacija Srbije sprema se za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a Milenković je jedan od 27 fudbalera koji će konkurisati za 23 mesta.

"Imam pozitivnu tremu. Saigrači su me zaista sjajno prihvatili. Veoma sam ponosan i srećan, velika mi je čast što sam deo fenomenalne ekipe", rekao je Milenković.

Milenković kaže da u reprezentaciji vlada odličan timski duh, kao i da su svi posvećeni zajedničkom cilju.

"Vlada odlična hemija medju igračima. Posvećeni smo i dajemo sve od sebe da se spremimo najbolje moguće", rekao je Milenković u Staroj Pazovi.

Milenković je debitant i zajedno sa još nekoliko igrača morao je da peva pred ekipom, što je tradicija koju svaki novajlija mora da uradi kada dodje u tim.

Mladi fudbaler Fiorentine je rekao da mu je bilo neprijatno, ali je uz osmeh istakao da mu je "mnogo lakše" sad kada je to prošlo.

Nikola Milenković je kazao da ima mnogo toga da nauči od reprezentativaca Srbije.

"Treba biti posvećen i dati sve od sebe na treninzima, sa ambicijom da se nametnem. Selektor odlučuje ko će ići na Svetsko prvenstvo. Naše je da dajemo sve od sebe, a njegova reč je poslednja", kazao je "Bleki" Milenković.

Kako je rekao, nije verovao da će dobiti poziv selektora Mladena Krstajića.

"Iskreno, nisam verovao. Posebno zbog toga što prvih nekoliko meseci nisam igrao u Fiorentini. Davao sam sve od sebe da se izborim za svoje mesto u klubu, iskoristio sam ukazanu šansu. Prošla sezona je završena najbolje moguće", rekao je bek italijanske Fiorentine..

On je naveo da je u Italiji sazreo od kad je otišao iz Partizana, posebno na taktičkom i fizičkom planu.

"Iskoristio sam šansu u Fiorentini. Zreliji sam posle sezone u Italiji nego ranije. Mnogo sam napredovao, na fizičkom aspektu prvenstveno, a koškanje sa Iguainom je normalna pojava u fudbalu", dodao je.

Nikola Milenković je pred početak prošle sezone prešao iz Partizana u Fiorentinu, za koju je odigrao 17 utakmica, 16 u italijanskoj Seriji A i jednu u nacionalnom Kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve