Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2018.

12:33

Sterling, odvratna tetovaža i "šut karta" iz Engleske

Ubili su mu oca kada je imao dve godine, zakleo se da nikada neće pipnuti oružje, a onda je na nozi istetovirao automat M16...

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Sterling, odvratna tetovaža i
Foto: Nathan Stirk/Getty Images

To je bio signal da se otvori “rafalna paljba” na Rahima Sterlinga, fudbalera Mančester sitija, a članovi nekih udrzuženja koja vode kampanju protiv oružja zahtevaju da reprezentativac Engleske ukloni ili preradi tetovažu ili da ga odstrane iz ekipe za Svetsko prvenstvo.

Sterling se, naime, pojavio na treningu reprezentacije sa tetovažom na listu desne noge, a M16 je okrenut ka njegovom stopalu.

Udruženje "Majke protiv oružja" reagovalo je najenergičnije.

"Tetovaža je odvratna, trebalo bi da ga bude sramota. Rahim je uzor mladima, a on veliča oružje. zahtevamo da ukloni tetovažu ili je prekrije drugom, a ako ne želi, onda da ga odstrane iz tima", rekla je Lusi Koup, osnivačica udruženja “Majke protiv oružja”.

Svi mediji na Ostrvu bavili su se Sterlingovom tetovažom, pa je na kraju i on bio prinuđen da se oglasi na društvenim mrežama.

“Moj je otac upucan kada sam imao dve gdoine. Zakleo sam se da nikada u životu neću pipnuti oružje. Tetovaža ima mnogo dublje značenje jer ja ‘pucam’ desnom nogom”.

I dok ga boric protiv oružja žestoko napadaju, bivši i sadašnjhi igrači stali su u njegovu odbranu. Njima je zasmetalo to što se fokus sa priprema reprezentacije preusmerio na spornu tetovažu.

Uz igrača je stao i Fudbalski savez Engleske, koji je istakao da su svi igrači, pa i Sterling skoncentrisani samo na obevez koje ih čekaju na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve