Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2018.

21:19

Jokanović: Pred 85.000 ući u Premijer ligu – jedinstveno iskustvo

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović uzbuđen je što će njegov tim igrati u Premijer ligi, ali nije hteo da otkriva hoće li zadržati Aleksandra Mitrovića.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Jokanović: Pred 85.000 ući u Premijer ligu – jedinstveno iskustvo
Getty images

Fulam je pobedio Aston VIlu na Vembliju 1:0 i plasirao se u najviši rang engleskog fudbala zajedno sa Vulverhemptonom i Kardifom.

"Uzbuđen sam, veliko dostignuće za nas, za ove navijače. Igranjem na ovom stadionu smo pokazali da možemo da sledimo stil koji su praktikovali u prthodne dve godine i to nas čini ponosnim", izjavio je posle utakmice Jokanović.

Na pitanje da li može da uporedi ovaj ulazak u PL sa onim pre tri godine kada je do najvišeg ranga vodio Votford, Jokanović samo kaže da je ove sezone trebalo da uđu i pre plej-ofa. Fulam je imao šansu, ali je poražen od Birmingema 3:1 i Kardif je ostao drugi.

"Da budem iskren, bilo bi mi draže da smo ranije osigurali ulazak u Premijer ligu, ali proći u viši rang pred 85.000 ljudi je jedinstveno iskustvo. Moram da budem zadovoljan onim što je tim pokazao i kako smo igrali fudbal", rekao je Jokanović i dodao: "Napravili smo jedan fantastičan 'kambek' posle prvog dela sezone".

Fulam je tokom zime doveo Aleksandra Mitrovića koji je po svaku cenu želeo da ode iz Njukasla zbog toga što nikako nije dobijao minute i kada bi davao golove.

"Ne znam da li da objašnjavam. Na kraju je taj igrač imao ogroman uticaj na našu igru, ne samo zato što je dao 12 golova. Uradio je mnogo bitnih stvari tokom treninga i utakmica i zadovoljni smo njime i onim što nam je doneo", objasnio je Jokanović koji će uskoro početi sa pripremama za narednu sezonu, ali nije želeo da odgovori hoće li trajnije obavezati Mitrovića.

Jokanović je svestan da njegovi igrači nisu navikli da igraju pred 85.000 navijača ovako važne utakmice, ali je pokazao čvrstinu.

To se pokazalo naročito posle 60 minuta igre kada je Denis Odoi dobio crveni karton, a Fulam je ostao na terenu sa desetoricom.

Vila nije uspela da postigne gol, a Fulam je ušao u elitu gde će se Jokanović nadmudrivati sa Pepom Gvardiolom, Jirgenom Klopom, ali i Murinjom i drugim top menadžerima.

"Svi se bore za taj izazov. Svi hoćemo da igramo na ovom mestu. Svi pamte samo pobednike, tako kažu ovde i ja sam spreman na taj korak. Verujem u ljude sa kojima radim i na kraju, ispred nas je zanimljiv izazov", ističe srpski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve