Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2018.

15:00

Selektor Hrvatske: Nemamo šta da izgubimo protiv Argentine

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da će meč protiv Nigerije na Mundijalu biti najteži za njegovu ekipu, a protiv Argentine najlakši.

Izvor:

Autor:

Selektor Hrvatske: Nemamo šta da izgubimo protiv Argentine
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

"Prva utakmica protiv Nigerije biće ključ naše grupe. Igramo protiv afričke reprezentacije koja nije onakva kakve su pre bile afričke reprezentacije. Nigerijci imaju nemačkog selektora koji je promenio način i stil igre i koji je u sastav uveo dosta mladih, gladnih i ambicioznih reprezentativaca. To je prednost Nigerije i zato ćemo protiv nje igrati najtežu utakmicu", rekao je Dalić.

Hrvatska će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa Nigerijom, Argentinom i Islandom.

"Za mene će utakmica protiv Argentine biti najlakša utakmica u grupi. Igramo protiv favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Ekipa koja u ekipi ima Lionela Mesija može da napravi čudo. Biće to sjajna utakmica dve reprezentacije koje gaje dobar fudbal. Protiv Argentinaca nemamo šta da izgubimo, Argentina je veliki motiv za nas", rekao je Dalić.

Uz Argentinu, Hrvatska figurira za prva dva mesta u grupi, ali je Island označen kao potencijalno iznenađenje.

"Island je u kvalifikacijama bio ispred nas, pa imamo priliku da mu se osvetimo za doživljeni poraz koji nas je usmerio prema baražu", rekao je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve