Nova vest
Fudbal

Petak, 25.05.2018.

08:35

Milošević: Selektor se vodio formom, ja bih dodao samo još jednog

Bivši reprezentativac naše zemlje Savo Milošević smatra da je selektor Srbije Mladen Krstajić izabrao najbolje fudbalere koje imamo uoči Svetskog prvenstva.

Izvor: AK

Autor: AK

Milošević: Selektor se vodio formom, ja bih dodao samo još jednog
Foto: StarSport

Krstajić je u četvrtak odabrao 27 igrača koji konkurišu za 23 mesta na Mundijalu u Rusiji sledećeg meseca.

"Selektor se vodio pre svega formom i igrama u poslednjoj sezoni. Zvao je igrače koji su u omladinskom stažu potvrdili svoj kvalitet i koji već godinama igraju u inostranstvu i stekli su iskustvo. Nema velike filozofije. Spisak je upravo ono što je najbolje u Srbiji što imamo. Dobro je što se selektor opredelio sa 8-9 mladih igrača", rekao je Milošević prilikom gostovanja u jutarnjem programu Prve TV.

"Ja se potpuno slažem sa spiskom koji je selektor odabrao. Ja da sam selektor, a nisam imao nikakav uticaj na ovaj spisak, birao nih samo još jednog igrača. Mladog Sašu Lukića iz Torina koji je igrao na pozajmici u Levanteu", dodao je potpredsednik FSS.

Krstajić nije mnogo iznenadio spiskom imena, ali na njemu nema 6-7 igrača koji su bili redovno u selekciji tokom kvalifikacija.

"Uvek se vodi polemika da li voditi sve igrače koji su igrači izneli kvalifikacije. Oni koji su bili najviše na terenu ići će na SP, ne pričamo o igračima koji su bili nosioci igre zašto ne idu na SP. Sećam se da smo mi pred SP 2006. imali mnogi veći problem jer smo imali nosioce igre koji nisu šest meseci igrali u svojim klubovima uoči SP, poput Zvonimira Vukića i Danijela Ljuboje", dodao je najbolji strelac u istoriji sekekcije (37 golova).

Srbija će se za Mundijal u Rusiji spremati u Austriji 3-9. juna, gde će odigrati dva test meča, protiv Čilea i Bolivije.

"Pravi izbor. Birate protivnike u skladu sa onima koje imate u grupi. Očigledno je namera da se što bolje pripremimo za meč sa Kostarikom koja je prva utakmica, a takve su na velikom takmičenju i s obzirom na grupu koju imamo zaista najbitnija. Sa Brazilom će biti dosta teško jer su prvi rfavorit, a Švajcarci imaju odličan tim. Pobeda nad Kostarikom bi mnogo značila u takvoj situaciji. Mnogi ljudi zanemaruju neke stvari, a to je da južnoamerički timovi su specifični i potpuno drugačiji u odnosu na ono što smo mi igrali u kvalifikacijama i vrlo je bitno prilagoditi se tome".

Najvažnija stvar uoči SP je atmosfera u timu, a onda se povremeno dovodi u pitanje zbog neočekivane smene kapitena pre nekoliko meseci.

"Siguran sam na neće biti negativnih efekata zbog promene kapitena i selektora. Krstajić ima dovoljno jak autoritet, dugo je bio i reprezentativac i zna dobro kako to sve izgleda i da prepozna situaciju. Kada je promenjen kapiten rekao sam da to neće značiti ništa, Bane je profesionalac i on je već pokazao da će raditi svoj posao bez problema", zaključio je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve