Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.05.2018.

08:05

Nejmar se oporavlja bolje od očekivanog

Oporavak brazilskog fudbalera Nejmara ide bolje nego što je očekivano, saopštio je lekarski tim reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Nejmar se oporavlja bolje od očekivanog
Foto: Getty images

Nejmar se u utorak vratio treninzima, pošto je pauzirao od kraja februara kada je slomio desno stopalo. On je 3. marta podvrgnut operaciji u Brazilu.

Član lekarskog tima Fabio Mašeredjian rekao je da će biti potrebno neko vreme pre nego što Nejmar udje u punu formu, ali da napadač Pari Sen Žermena ide u dobrom pravcu.

"Njegov oporavak je bolji nego što je očekivano. Počeli smo da radimo mesec dana pre naše prve utakmice na Svetskom prvenstvu, a do kraja grupne faze imamo dodatnih mesec dana. Mislim da će sve biti u redu uz treninge sa ekipom i uz nadzor kakav sada ima, na dnevnom nivou. Veoma dobro se brinemo o njemu. Biće važno videti kakav je u igri 11 na 11, ali na skraćenom terenu, pokušaćemo da ubrzamo prilagođavanje kako bi ušao u formu", naveo je Mešeredjan.

Problem sa povredom butine ima Daglas Kosta, ali je lekar Rodrigo Lasmar rekao da će fudbaler Juventusa biti spreman za Svetsko prvenstvo.

Kosta se povredio prošlog vikenda tokom utakmice sa Veronom, a očekuje se da će se krajem nedelje priključiti ekipi na treninzima.

Nije poznato da li će Kosta igrati u prijateljskim utakmicama sa Hrvatskom 3. juna i Australijom nedelju dana kasnije, ali će napadač ostati u ekipi za Svetsko prvenstvo.

Fudbaleri Brazila pripremaju se u Terezopolisu, u blizni Rio de Žaneira, a zatim će se do 8. juna pripremati u Londonu, gde će ekipi u ponedeljak priključiti Roberto Firmino iz Liverpula i Kasemiro iz Real Madrida, koji će igrati u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Brazil će igrati u Grupi E sa Srbijom, Kostarikom i Švajcarskom.

Prvu utakmicu na Mundijalu petostruki svetski prvak igraće 17. juna protiv Švajcarske, u drugom kolu 22. juna protiv Kostarike, dok je duel sa Srbijom na programu 27. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve