Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2018.

21:44

Miletić: Bitan trofej; Ivanović: Pogodio sam dolaskom

Fudbaleri Partizana presrećni su što su sezonu završiti osvajanjem trofeja u Kupu.

Izvor: AK

Autor: AK

Miletić: Bitan trofej; Ivanović: Pogodio sam dolaskom
Foto: FK Partizan

Crno-beli su pobedili Mladost 2:1 posle preokreta u Surdulici i treću sezonu u nizu osvojiti trofej u ovom takmičenju.

"Ovo mi je prvi trofej u karijeri, veoma bitan za mene. Nadam se da je prvi u nizu i da će sledeće godine biti ne samo Kup, nego dupla kruna. Sada da se lepo odmorimo i za 15 dana ispočetka", rekao je štoper Nemanja Miletić.

Partizan nije uspeo da odbrani titulu u Superligi, a igrao je i nokaut fazu Lige Evrope, pa su u Humskoj generalno zadovoljni sezonom.

"Jesam, na kraju je bilo uspona i padova, to je normalno, ali trudio sam se maksimalno. Drago mi je što sam osvojio Kup, krivo mi je što nismo sačuvali titulu. Ali, bože moj, bitno je da osvajamo trofeje", dodao je defanzivac Partizana.

Ovaj trofej je i prvi u trenerskoj karijeri za Miroslava Đukića.

"Nismo ništa pričali o eventualnom slavlju, sigurno da je i njemu drago, jer mu je prvi trofej u karijeri, kao i većini igrača u ekipi. Pamtiće ga sigurno", zaključio je Miletić.

Napadač Đorđe Ivanović je zimus stigao u Humsku i odmah osvojio trofej.

"Mnogo mi je drago zbog toga, što sam došao u ovakav klub koji osvaja trofeje. Nisam se ni u jednom trenutku zabrinuo gde sam došao. Pogodio sam sa dolaskom. Presrećan sam", rekao je Ivanović.

Partizanu nije bilo lako u Surdulici protiv Mladosti.

"Očekivao sam da će biti teška utamica, mali je teren, sabijeno je sve, malo prostora za igru, pogotovo jer oni igraju igrač na igrača", kaže ofanzivni igrač crno-belih.

Beogradski tim je bio pod pritiskom osvajanja trofeja kako sezona ne bi bila gubitnička.

"Nemam neki pritisak kakva god da je utakmica, volim fudbal i uživam u njemu dok igram. Nema pritiska kod mene", zaključio je Ivanović.

Posebno srećan posle trijumfa u Surdulici bio je napadač Lenadre Tavamba.

"Srećan sam, ovo je vrlo važna pobeda za nas, ovaj trofej. Ova utakmica nam nije bila samo finale već jedna od najvažnijih u sezoni. Posle gubljenja prvenstva morali smo osvojiti trofej jer je to uvek cilj Partizana. Zbog toga smo vrlo srećni", rekao je Tavamba.

Partizan je loše otvorio meč, ali je uspeo da preokrene rezultat.

"Generalno smo igrali dobro, uprkos rano primljenom golu. Borili smo se i preokrenuli za pobedu. Srećan sam zbog sebe i tima", kaže golgeter.

Tavamba je sa Partizanom osvojio tri trofeja tokom dve sezone u Humskoj.

"Ostvario sam lične ambicije po dolasku u klub, želeo sam trofeje i da igram u evropskim takmičenjima, što sam uspeo ove sezone. Nadam se da će se stvari i dalje razvijati pozitivno po mene", istakao je Tavamba.

Zimus se spekulisalo da će napustiti crno-bele.

"I dalje imam ugovor, videću sa upravom šta će biti dalje", zaključio je Kamerunac.

Fudbaleri Partizana idu na letnju pauzu do 9. juna, kada ih očekuju dvodnevna testiranja, a okupljanje ekipe za početak nove sezone zakazano je za 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve