Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2018.

16:50

Pep: Emeriju dobrodošlica u Englesku, odličan je menadžer

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, pohvalio je i poželeo dobrodošlicu kolegi Unaju Emeriju, koji je preuzeo Arsenal.

Izvor: LN

Autor: LN

Pep: Emeriju dobrodošlica u Englesku, odličan je menadžer
hoto by Ross Kinnaird/Getty Images

Emeri je zvanično postao trener Arsenala, nakon mnogo spekulacija, a zameniće Arsena Vengera, i tako postati prvi trener "Tobdžija" posle Franzuca, koji je tu funkciju obavljao pune 22 godine.

Četrdesetšestogodišnji španski stručnjak je pre dolaska u Englesku vodio Pari Sen Žermen, a takođe i Valensiju, Spartak Moskvu i Sevilju.

"Emeri je odličan menadžer, njegova karijera govori u to ime. Radio je perfektan posao u Španiji sa mnogo timova... Valensijom, Seviljom, a i u Francuskoj je bio veoma dobar. Tako da, dobrodošao u Englesku. Još jedan kvalitetan menadžer koji dolazi ovde", rekao je menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola.

Unaj je sa Sevijom čak tri puta bio prvak Lige Evrope, dok je sa PSŽ minule sezone osvojio Ligu 1, a dva puta i Kup Francuske.

Pep se osvrnuo i na sezonu svoje ekipe, kao i na neke naredne planove.

"Bila je dobra sezona, ali sada je vreme za odmor. Igrači mogu da uživaju u svojim uspesima i da se pripremaju za narednu sezonu. U fudbalu uvek postoje novi izazovi, tako da dobri klubovi uvek zaborave šta su uradili i okrenu se razmišljanju o novim uspesima", rekao je Gvardiola.

Gvardiola se nedavno našao u Ventvortu, gde je učestvovao na amaterskom turniru u golfu.

"U golfu sam loš, kao i uvek. Pozvali su me da igram, a u tome uvek uživam. Kada dođe leto, ja igram golf, ako mi vreme dozvoli. Volim tu igru", izjavio je Pep.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve