Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.05.2018.

13:40

Ivić trener Makabija – "posle Grčke, Izrael će mu biti vrtić"

Srpski trener Vladimir Ivić preuzeće izraelskog velikana Makabi Tel Aviv, a deo njegovog stručnog štaba biće dosadašnji trener Voždovca Miloš Veselinović.

Izvor: AK

Autor: AK

Ivić trener Makabija –
Foto: Getty images

Ivić se vraća trenerskom poslu nakon godinu dana pauze po odlasku iz grčkog PAOK, u kojem je bio samo godinu dana i osvojio Kup Grčke.

Međutim, izraelski mediji ističu da će Iviću posao u Makabiju i lokalnoj Premijer ligi biti poput vrtića u odnosu na desetak godina u "paklenoj" grčkoj Superligi.

"Na papiru, 41-godišnji Ivić ima tek nešto više od godinu dana staža kao glavni trener, ali u praksi, jedna godina u solunskom PAOK je jednaka nekoliko godina na bilo kom drugom mestu, iz svakog ugla", pišu izraelski mediji.

Ivić je za kratko vreme uspeo da dovede PAOK na nivo višegodišnjeg vladara grčkog fudbala Olimpijakosa, razlika između dva tima prošle sezone bila je samo šest bodova, ali solunski crno-beli nisu uspeli da kroz baraž izbore mesto u kvalifikacijama za LŠ, pa je Ivić uprkos trofeju Kupa i molbi Ivana Savidisa da ostane podneo ostavku.

Sada dolazi u najtrofejniji izraelski klub (22 titule, 23 Kupa) umesto Đordija Krojfa s kojim je Makabi imao razočaravajuću sezonu koju je završio na drugom mestu sa čak 11 bodova iza šampiona Hapoel Ber Ševe, pa će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Videćemo da li će Ivić naredne sezone trenirati u Makabiju i nekog srpskog fudbalera, jer se spekuliše da će klub iz Tel Aviva na leto verovatno da proda našeg reprezentativnog golmana Predraga Rajkovića.

U međuvremenu, Ivić je već sklopio stručni štab u kojem je pomenuti Veselinović.

"Dobio sam ponudu da radim u stručnom štabu Vlade Ivića u Makabiju, koju sam prihvatio. Odluka nije bila ni malo laka, jer boravak u Voždovcu je bio fenomenalno iskustvo. Imao sam čast i zadovoljstvo da radim sa sjajnim momcima i igračima", rekao je Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve