Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.05.2018.

08:57

Pelegrini preuzeo Vest Hem – za 10 miliona godišnje

Čileanski stručnjak Manuel Pelegrini novi je menadžer londonskog Vest Hema, potvrdio je klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Pelegrini preuzeo Vest Hem – za 10 miliona godišnje
Foto: Getty images

Pelegrini je dogovorio trogodišnju saradnju, vrednu navodno rekordnih deset miliona funti godišnje.

Kao prenosi "Gardijan", suvlasnik "Čekićara" Dejvid Saliven daće Čileancu potpunu kontrolu transfera.

"Manuel donosi reputaciju napadačkog fudbala i izvlačenja najboljeg iz igrača. Verujemo da će privući novi talenat na naš stadion i unaprediti trenutni sastav. Pre svega, on je pobednik koji je dostigao najviši nivo. On je prvi menadžer Vest Hema koji ima titulu Premijer lige u svojoj biografiji", rekao je Saliven.

Pelegrini će u Vest Hemu naslediti Dejvida Mojsa, kojem je nedavno istekao šestomesečni ugovor. Čileanac nije bio prvi izbor "Čekićara", ali je menadžer Njukasla Rafael Benites odbio da napusti kormilo "Svraka".

Pelegrini se vraća u Premijer ligu posle dovogodišnje epizode u Kini i Hebeiju. On je 2014. predvodio Mančester siti do šampionske titule, ali je otpušten 2016. Tokom karijere je bio trener još u Real Madridu, Viljarealu i Malagi u Španiji.

Vest Hem planira da dovede i bivšeg Pelegrinijevo saradnika iz Malage Marija Usilja, koji bi bio direktor skauting službe, a kandidat za tu poziciju je i Eduardo Masija iz Lester sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve