Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.05.2018.

18:21

Matić: Za trofej nam trebaju iskusniji igrači

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić rekao je da taj klub mora da dovede iskusnije igrače u letnjem prelaznom roku.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Matić: Za trofej nam trebaju iskusniji igrači
Getty Images

To je po njegovom mišljenju uslov ako klub želi da se bori za trofeje naredne sezone.

Junajted je u subotu izgubio od Čelsija u finalu FA kupa na Vembliju sa 0:1 i sezonu je završio bez trofeja, uprkos tome što je prošlog leta potrošio skoro 170 miliona funti na pojačanja, uz dolazak Aleksisa Sančesa u januaru.

Srpski fudbaler rekao je da trener Žoze Murinjo mora da dobije još sredstava kako bi ekipa bila konkurentna na domaćoj i međunarodnoj sceni.

"Mislim da nam treba nekoliko iskusnijih igrača da pojačamo tim. Posle toga ćemo moći da se borimo za titulu i za Ligu šampiona. Mislim da smo napredovali, kao što znate, Junajted je prošle sezone bio šesti, a godinu dana ranije peti, a sada smo drugi", rekao je Matić, preneo je Skaj.

Junajted je sezonu završio na drugom mestu na tabeli sa 19 bodova zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

"Jedina ekipa koja je bila bolja od nas je Mančester siti. Oni igraju sjajan fudbal. Ali, mi smo drugi i plasirali smo se u Ligu šampiona, što je najvažnije", dodao je on.

Govoreći o porazu u finalu FA kupa, Matić je ocenio da je njegova ekipa igrala dobro, ali da je protivnik kaznio njene greške.

"Pokušali smo da igramo, igrali smo dobro, ali Čelsi ima igrače koji mogu da kazne svaku grešku, kao što je Eden Azar. Moramo da vidimo u kom segmentu možemo da napredujemo i da sledeće sezone pokušamo da osvojimo neki trofej", naveo je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve