Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

09:42

Kup Nemačke: Da li Jović može da pomrsi Bajernove račune?

Šampion nemačke Bajern će se u Berlinu sastati sa Ajntrahtom, predvođenim srpskim golgeterom Lukom Jovićem, u finalu nemačkog DFB Kupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Kup Nemačke: Da li Jović može da pomrsi Bajernove račune?
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Ajntraht Frankfur se drugu godinu za redom nalazi u finalu Kupa, a prošle su poraženi od Borusije iz Dortmunda 2:1.

Ove godine fudbaleri iz Frankfurta imaju solidnu sezonu, koju su završili na osmom mestu, što nije dovoljno za bilo kakvo evropsko takmičenje pa će imati veliki imperativ pobede u finalu kako bi se izborili sa mesto u Ligi Evrope.

Bajern je, po ko zna koji put, lako došao do titule prvaka Nemačke, predvođen najboljim strelcem lige Robertom Levandovskim (29 golova). Posle 34 meča imali su prednost nad drugoplasiranim od čak 21 boda.

Bivši napadač Crvene zvezde Luka Jović odlično igra ove sezone, pogotovo u drugom delu, i u Bundesligi je postigao osam golova.

Trener Ajntrahta Niko Kovač je već dogovorio sve što je bilo potrebno sa minhenskom ekipom, pa će od Jupa Hajnkesa preuzeti njihovo kormilo naredne sezone, mada niko ne misli da je to nešto zbog čega neće želeti da svoj budući klub savlada i osvoji trofej pobednika Kupa.

Prvak Nemačke je oba puta ove sezone slavio u međusobnim duelima, u gostima 1:0, a kod kuće sa ubedljivih 4:1.

Što se tiče izostanaka, Bajern je gotovo sigurno bez Artura Vidala, Žeroma Boatenga i Arjena Robena, dok su pod znakom pitanja Kingsli Koman, David Alaba i Manuel Nojer.

Gosti će biti oslabljeni ne igranjem Gelsona Fernandesa zbog suspenzije, a ne zna se ni da li će nastupati napadač Deni Blum.

Meč se igra u subotu u Berlinu, a početak je zakazan za 20h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve