Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

08:50

Mikel Arteta će naslediti Vengera u Arsenalu

Bivši vezista Arsenala Mikel Arteta naslediće Arsena Vengera na mestu menadžera "tobdžija", tvrdi portal "Goal".

Izvor: AK

Autor: AK

Mikel Arteta će naslediti Vengera u Arsenalu
Foto: Getty images

Arteta je u protekle dve sezone bio pomoćni trener u stručnom štabu Pepa Gvardile u Mančester sitiju, s kojim je osvojio Premijer ligu.

Zvaničan ugovor još nije potpisan, ali engleski mediji tvrde da su dve strane postigle dogovor i da se predstavljanje Artete na Emitarima očekuje u narednim danima.

Artetu izuzetno ceni izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis, koji smatra da će mladi trener uvesti u tim modernu evropsku fudbalsku filozofiju.

Spekuliše se da će Arteti prvi pomoćnik biti još jedan doskorašnji vezista Arsenala i takođe Španac Santi Kasorla, dok još nema naznaka da li će Stiv Buld i Jens Leman prihvatiti ponudu "tobdžija" da ostanu na Emiratima uprkos odlasku Vengera.

Engleski mediji ističu da se Arsenal odličio za Artetu jer je ponudu da preuzme tim odbio trener Juventusa Masimilijano Alegri, dok je direktor tima Raul Sanlehi upozorio klub da je druga opcija Luis Enrike težak za saradnju.

Arteta je odigrao 150 utakmica za Arsenal i postigao 16 golova uz 11 asistencija. On je jedan od mnogobrojnih izdanaka Barselonine škole "La Masija", koji nikad nije zaigrao za prvi tim sa Kamp Noua, a reputaciju sjajnog plejmejkera je izgradio u dresu Evertona za koji je nastupio 209 puta.

Igrao je još za Real Sosijedad, Glazgov Rendžerse, te PSŽ, ali uprkos velikom dobrom statusu koji je imao u Premijer ligi, nikad nije zaigrao za reprezentaciju Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve