Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2018.

21:25

Radnički u Evropi posle 35 godina, katastrofa Čukaričkog na Brdu!

Fudbaleri Radničkog igraće uz Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, dok će treća ekipa biti poznata u sredu posle finala Kupa Srbije.

Izvor:

Autor:

Radnički u Evropi posle 35 godina, katastrofa Čukaričkog na Brdu!
StarSport

Radnički je u poslednjem kolu Superlige pobedio Napredak rezultatom 4:1 i tako zauzeo treće mesto na tabeli srpskog prvenstva, pa će igrati Evropu posle tri i po decenije.

Niški klub ima 37 bodova i pobedom je prestigao Spartak, koji ima takođe 37, ali je bio lošije plasiran posle 30 kola, odnosno pre početka plej-ofa.

Partizan je u pobedio Spartak na svom stadionu rezultatom 2:0, golovima Danila Pantića u trećem i Leandrea Tavambe u 28. minutu.

Spartak i dalje ima šansu da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa, a to će zavisiti od finala Kupa u kom će se u sredu sastati Partizan i Mladost iz Lučana. Ako Mladost osvoji trofej igraće u Evropi, a Spartak će ako Partizan osvoji trofej.

Radnički je u Nišu pobedio posle preokreta, s obzirom na to da je Napredak vodio pogotkom Nikole Eskića. Pobedu domaćinu i plasman u kvalifikacije doneli su Saša Stojanović i Marko Mrkić sa po jednim i Slaviša Stojanović sa dva gola.

U utakmici koja na kraju nije imala rezultatski značaj, Vojvodina je na Banovom brdu deklasirala Čukarički rezultatom 6:1.

Čak četiri gola je Viktor Eze, po jedan Lazar Zličić i Lazar Arsić, dok je autogol postigao Miroslav Bogosavac. Strelac za poraženi tim bio je Slobodan Tedić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve