Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2018.

19:00

Partizan pobedio Spartak i 'naterao' ga da navija za njega

Ekipa Partizana savladala je subotički Spartak u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije – 2:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Partizan pobedio Spartak i 'naterao' ga da navija za njega
StarSport

Crno-beli nisu imali rezultatski imperativ pred ovaj susret, ali ih to nije sprečilo da apsolutno dominiraju tokom svih 90 minuta i tako na najbolji mogući način najave finale Kupa.

Ekipa Miroslava Đukića pokušaće 23. maja u Surdulici da odbrani trofej osvojen prošle godine u duelu sa lučanskom Mladosti.

U tom susretu će upravo Subotičani navijati za njih jer samo u slučaju trijumfa Beograđana mogu u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone, pošto ih je niški Radnički pobedom nad kruševačkim Napretkom istisnuo sa trećeg mesta.

Nišlije će u Evropu prvi put od sezone 1983/1984 zahvaljujući boljem plasmanu u regularnom toku šampionata, kada su imali bod više.

Oba pogotka viđena su u prvom poluvremenu, Danilo Pantić bio je strelac već u trećem minutu, da bi konačan rezultat postavio Leandre Tavamba u 28.

Najpre je Pantić, u prvom napadu na meču, dobio loptu na ivici kaznenog, povukao je pored nekoliko čuvara, ušao u kazneni, namestio se i lepim udarcem pogodio dalji gornji ugao gola gostiju.

Nastavio je Partizan sa atacima i posle vođstva, praktično je konstantno kružio oko kaznenog 'Golubova', koji su delovali totalno anemično, čemu najbolje svedoči podatak da su prvi udarac ka golu Vladimira Stojkovića uputili tek posle desetak minuta igre u nastavku.

U međuvremenu, snažni Kamerunac lepo je završio akciju svog tima u tri poteza, pošto je dodavanje strelca prvog pogotka prosledio na bok do Đorđa Ivanovića, a ovaj mu odigrao povratnu na peterac odakle mu nije bilo teško da pogodi mrežu.

Mogao je Partizan i daleko ubedljivije da slavi, samo u drugom delu meča imao je barem šest, sedam odličnih šansi, ali se istakao i golman Spartaka Ivan Lučić sa nekoliko lepih i efektnih parada.

Nažalost, mora se istaći i da je uprava Partizana napravila veliki propust jer nije održala minut ćutanja u čast preminulog Dušana Trbojevića, nekadašnjeg fudbalera i trenera i skauta u omladinskoj školi Partizana, ali su se navijači ipak oprostili od popularnog čika Trbe – "Čika Trbo, hvala i neka Vam je večna slava".

Kraj – Do kraja gotovo da nije bilo uzbuđenja i Partizan je potpuno zasluženo trijumfom završio sezonu u nacionalnom takmičenju na drugom mestu na tabeli. S druge strane, Spartak sada mora da se nada pobedi crno-belih u finalu Kupa kako bi i on, uz Radnički iz Niša, izborio plasman u Evropu.

85' – Subotičani dolaze do kaznenog domaćina, šalju loptu ispred Stojkovića, međutim ne uspevaju i da mu zaprete pre nego što je odbrana Partizana sigurno reagovala.

81' – Želeo je Partizan do trećeg pogotka, ali je Lučić nastavio odlično da se postavlja i da zaustavlja gotovo sve pokušaje protivnika. Sada je, sa ne više od pet metara, zaustavio udarac Markovića.

73' – U međuvremenu smo videli po tri izmene na obe strane, ali je tempo očekivano polako opadao, iako je Partizan i dalje stvarao šanse i povremeno pretio.

68' – Ponovo je malo nedostajalo da crno-beli postignu treći pogodak, posle još jednog odličnog prodora Pantića, ali je strelac prvog pogotka ipak poslao nešto jaču loptu i Ivanoviću ni klizeći start u poslednji čas nije pomogao.

63' – Đukićeva ekipa propustila je u nekoliko minuta tri sjajne prilike da i definitivno reši pitanje pobednika. Najpre je udarac Đerleka, posle lepe akcije i dobrog driblinga mladog ofanzivca, izblokiran na putu ka praznoj mreži, potom je u sledećem napadu Ivanović šutirao pravo u golmana, dok se golman Lučić istakao paradom posle pokušaja Đorđa Jovanovića.

54' – Spartak napokon uspeva da uputi udarac ka golu Partizana tek u 54. minutu, kada je Dunđerski šutirao veoma loše posle ubačene lopte sa levog boka.

50' – Ni nastavak susreta nije nam doneo nikakvu promenu, domaćin je nastavio da napada u serijama, igralo se uglavnom ispred samog kaznenog gostiju, a prvu priliku u drugom poluvremenu Nemanja Antonov, ali je zamalo bio neprecizan.

Poluvreme – Deluje da je meč praktično bio rešen već posle ranog gola Pantića jer je Partizan bez ikakvih problema držao loptu u svojim nogama i tek po potrebi pojačavao gas, odnosno dolazio do pogodaka i velike prednosti pred drugi deo okršaja.

37' – Ni drugi pogodak ništa nije promenio pred sam finiš prvog dela igre, a neverovatno zvuči podatak da igrači Spartaka još uvek nemaju niti jedan šut!

28' GOOOOOL – Partizan je nastavio da dominira protiv potpuno anemičnih gostiju, da bi Leandre Tavamba kroz desetak minuta duplirao prednost svog tima.

Pantić šalje loptu do Kamerunca, ovaj je iz prve odlaže do Đorđa Ivanovića na bok i odmah dobija povratnu, posle čega rutinski pogađa mrežu – 2:0.

18' – Udarac je u međuvremenu oprobao i Armin Đerlek, dok Subotičani i dalje nisu stvorili niti jednu priliku da savladaju Vladimira Stojkovića.

10' – Domaćin je nastavio da u laganom ritmu kontroliše dešavanja na terenu, ali nije bio previše opasan u novim atacima i želi da postigne i drugi pogodak.

3'GOOOOOL – Partizan stiže do vođstva bukvalno iz prve akcije na meču, a strelac je već u trećem minutu bio Danilo Pantić.

Kreativac crno-belih dobio je loptu na ivici kaznenog, povukao je pored nekoliko čuvara i lepim udarcem pogodio dalji gornji ugao gola gostiju – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve