Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2018.

09:35

Krstajićev tajni spisak: Fejsa ne ide u Rusiju, enigma Nastasić

I dalje traju spekulacije koje fudbalere će selektor Mladen Krstajić voditi na Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta.

Izvor: AK

Autor: AK

Krstajićev tajni spisak: Fejsa ne ide u Rusiju, enigma Nastasić
Foto: Getty images

Krstajić je pre nekoliko dana poslao FIFA širi spisak sa 35 igrača koji će konkurisati za Mundijal, ali Fudbalski savez Srbije nije otkrio javnosti imena kandidata.

Zbog toga već danima kruže glasine o potencijalnim iznenađenjima, a jedno od najvećih bi mogao da bude Ljubomir Fejsa.

Vezista Benfike je već godinama jedan od najboljih igrača u Portugalu, nezamenjiv je u timu lisabonskih "Orlova", ali izgleda da za njega nema mesta u srpskim "Orlovima".

Naime, portugalski velikan je saopštio da su se petorica članova njegovog tima našla na proširenim spiskovima svojih reprezentacija, među njima je krilni fudbaler Andrija Živković, ali nema imena Fejse.

U međuvremenu, i dalje se smenjuju dijagonalno suprotne informacije o statusu štopera Šalkea Matije Nastasića.

Klub je prvobitno saopštio da će verovatno propustiti Mundijal, potom da se dobro oporavlja i da bi mogao da bude spreman, što je izjavio i igrač, ali je nedavno sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević u izjavi za O2 TV rekao da on neće moći da pomogne timu u Rusiji.

Samo dva dana kasnije selektor Krstajić je izjavio da računa na Nastasića, ali ove nedelje "Večernje novosti" tvrde da njega nema na "tajnom" proširenom spisku. S druge strane, među 35 imena je navodno štoper moskovske Lokomotive, novog šampiona Rusije, Nemanja Pejčinović je u konkurenciji za odbnu "Orlova", iako je on u sredu izjavio da ga Krstajić neće pozvati.

Što se tiče ostalih novina u timu, očekuje se da u napadu uz već dokazane golgetere Aleksandre Mitrovića i Prijovića bude i otkrovenje protekle polusezone u nemačkoj Bundesligi Luka Jović iz Ajntrahta iz Frankfurta.

Predstavnike na Mundijalu bi trebalo da imaju i beogradski "večiti" Partizan i Crvena zvezda, i to po jednog fudbalera. Crno-bele boje će kao što je i očekivano braniti iskusni golman Vladimir Stojković, dok će crveno-bele predstavljati talentovani ofanzivni vezista Nemanja Radonjić, tvrde "Novosti".

Krstajić će zvanični spisak od 23 igrača koja će predstavljati Srbiju u Rusiji morati da saopšti FIFA do 4. juna, odnosno najkasnije deset dana pre početka Mundijala, dok je on najavio da će do 25. maja skratiti broj kandidata na oko 25.

Srbija će igrati u Grupi E sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarskom (22, Kalinjingrad) i velikim Brazilom (27, Moskva).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve