Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

22:44

Nestvaran meč – Levante sa 5:4 prekinuo Barsin san o sezoni bez poraza

Fudbaleri Levantea naneli su Barseloni prvi poraz u utakmici 37. kola španske La Lige i to rezultatom 5:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Nestvaran meč – Levante sa 5:4 prekinuo Barsin san o sezoni bez poraza
Photo by Alex Caparros/Getty Images

Levante je odigrao nestvarnu utakmicu na svom stadionu, u jednom trenutku vodio 5:1 zahvaljujući fenomenalnim Boatengu i Bardiju, ali je na kraju strepeo za trijumf.

Ipak, domaći igrači su uspeli da se odbrane i onemoguće novog šampiona Španije da sezonu završi bez poraza.

Ekipa Ernesta Valverdea će ostati upamćena kao ekipa sa 43 utakmice bez poraza u domaćem takmičenju.

Spomenuti Boateng je bio najbolji pojedinac meča i završio ga je sa het-trikom, postavši prvi igrač od Dijega Forlana koji je tri puta zatresao mrežu Katalonaca. Njemu se pridružio Bardi sa pogotkom manje, ali su oba bila izuzetno atraktivna i činilo se da Barselonu očekuje sramota na stadionu u Valensiji.

Međutim, tako nije mislio Filipe Kutinjo koji je odgovorio het-trikom, svojim prvim u dresu Barse, ali se mora priznati da je kod dva udarca imao sreće da od bloka završe u mreži.

U 71. minutu Luis Suares je sigurno izveo penal i smanjio na samo gol zaostatka, da bi već u sledećem napadu promašio stopostotnu priliku za izjednačenje.

Levante je sačuvao i odbranio prednost do kraja i moći će da se pohvali da je verovatno jedini tim koji je ove sezone u La Ligi srušio moćnu Barselonu.

‘Blaugrana’ je ostala na 90 bodova, dok je ekipa za koju je Saša Lukić odigrao svih 90 minuta i zabeležio asistenciju, skočila na 15. poziciju sa 46 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve