Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

21:16

Haos u Subotici u režiji sudija – Spartaku derbi za Evropu!

Fudbaleri Spartaka savladali su u Subotici Radnički iz Niša 2:0 (0:0) i kolo pre kraja šampionata došao na korak od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Haos u Subotici u režiji sudija – Spartaku derbi za Evropu!
Starsportphoto

Golove za subotičkog superligaša postigao je napadač Nemanja Nikolić, oba iz jedanaesterca, u 65. i 79. minutu.

Međutim, utakmica koja je bila kontroverzna i pre početka, nije mogla da prođe bez problema – želju oba kluba da pravdu deli naš najbolji sudija Milorad Mažić uništila je UEFA jer mora da se odmara za finale Lige šampiona.

Težak zadatak poveren je Srđanu Obradoviću i njegovoj ekipi, a on je, prema informacijama koje stižu iz Subotice, podlegao pritisku.

Podsetimo, televizija "Arena sport" nije prenosila ovaj susret što je Subotičanima bilo sumnjivo, pa su istakli da će obezbediti 15 kamera i tražili Mažića, što je Radnički prihvatio. Međutim, morali su da igraju u postojećim uslovima i prvo poluvreme je bilo koliko-toliko bez incidenata.

Ipak, početkom drugog Obradović je dao crveni karton napadaču Nišlija Milanu Pavkovu, navodno zbog psovki koje mu je uputio. Pavkov je prvo dobio žuti, a onda je i isključen nekoliko trenutaka kasnije.

Očekivano, od tog trenutka je domaći sastav zaigrao bolje, golman Radničkog Živković je odbranio nekoliko dobrih prilika, ali nije mogao i penal Nemanje Nikolića.

Igrao se 64. minut, a posle centaršuta sa leve strane, u duelu su se našli Čečarić (Spartak) i Stanković (Radnički). Fudbaler domaćina pao je preko rivala, utisak je da duel nije bio snažan, a sudija pokazao na belu tačku.

Nikolić je bio siguran izvođač, da bi u 77. minutu dobio priliku da potpuno dotuče uzdrmanog rivala. Drugi penal je dosuđen, sada navodno zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, iako je lopta prošla igraču kroz noge, pa spasa za goste nije bilo, ali je izvesno da će se žaliti posle ovakvog epiloga.

Ovim trijumfom Spartak je otišao na tri boda prednosti u odnosu na Radnički i uz bolju gol razliku (plus šest) ima priliku da naredne nedelje protiv Partizana i ozvaniči odlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope, na koje čeka od 2010. godine. ,

Za takav uspeh potrebno im je da izbegnu poraz od Partizana u gostima naredne subote ili da Radnički u Nišu ne pobedi Napredak, pošto i pored toga što Spartak trenutno ima tri boda više, Radnički je bio bolje plasiran uoči plej-ofa i ako timovi budu bodovno poravnati, biće u prednosti...

Nešto ranije u plej-ofu pobede su ostvarili Crvena zvezda protiv Vojvodine, Napredak protiv Čukaričkog, kao i Voždovac protiv Partizana.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve