Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2018.

18:45

Dva penala, Voždovac okrenuo Partizan "na krovu"

Fudbaleri Voždovca pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u meču 36. kola Superlige Srbije u kojem su viđena dva penala.

Izvor: B92

Autor:B92

Dva penala, Voždovac okrenuo Partizan
Starsportphoto

Voždovac je "na krovu" stigao do trijumfa posle preokreta, pošto su ‘crno-beli’ vodili od starta drugog poluvremena.

Trener gostiju Miroslav Đukić kombinovao je sa sastavom i to mu se nije isplatilo, dok je njegov kolega pogodio sa ubacivanjem Alena Mašovića u drugom poluvremenu, pošto je iznudio penal i potom golom doneo preokret.

Duel na Voždovcu imao je dva različita poluvremena – u prvom je jedino bilo vredno pažnje to što je Andrija Luković pogodio prečku, dok smo sve zanimljivo videli u nastavku.

Prvo je Marko Jevtović doneo prednost Partizanu sa bele tačke jer je prethodno u kaznenom prostoru oboren povratnik u tim Nemanja Kosović, da bi Voždovac nešto kasnije, za samo dva minuta došao do prednosti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Mašović je iznudio penal u 76. minutu koji je iskoristio Luković, a već u sledećem napadu sjajno prošao po levoj strani i rutinski pogodio za konačnih 2:1.

‘Crno-beli’ su ostali na drugoj poziciji sa 40 bodova, dok je Voždovac i pored trijumfa ostao bez šansi za Evropu jer ima 33 boda, četiri manje od trećeplasiranog Spartaka kolo pre kraja.

U drugoj utakmici istog termina Spartak je u Subotici sa 2:0 savladao niški Radnički i napravio veliki korak ka Evropi.

Tok meča:

90+3’ Kraj utakmice – Voždovac je preokrenuo "na krovu" i pobedio Partizan rezultatom 2:1.

90’ Nadoknada vremena iznosiće tri minuta – toliko ima Partizan da pokuša da izjednači.

85’ Situacija se na terenu zaoštrila, ali nema prevelikih uzbuđenja.

78’ Gooool – ekspresni preokret Voždovca! Fantastičan prodor Mašovića po levoj strani, ponovo je pobegao Uroševiću. Odlučio je da šutira iz teške pozicije i nagradi sebe pogotkom. Rutinski je pogodio suprotnu malu mrežu za 2:1.

76’ Gooool – Voždovac dolazi do izjednačenja! Odgovornost je preuzeo Andrija Luković i pogodio donji desni ugao, iako je golman Partizana bio blizu da odbrani – 1:1.

75’ Penal za Voždovac! Posle najstrože kazne na drugoj strani, šansu će imati i domaćin. Mašović se odlično zagradio u kaznenom prostoru, Urošević ga je vukao i sudija je opravdano pokazao na belu tačku.

65’ Prva izmena u redovima ‘Zmajeva’ – Alen Mašović ulazi umesto Srećkovića.

62’ Ožegovićev ko zna koji pokušaj na Voždovcu, bez opasnosti po gol domaćina.

52’ Gooool – Partizan vodi na "krovu"! Kapiten Marko Jevtović je preuzeo odgovornost, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za 0:1.

50’ Penal za Partizan! Povratnik u tim Partizana Nebojša Kosović krenuo je u dribling, na njega je startovao Ćirković na ivici kaznenog prostora, a sudija Piper nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku.

46’ Počelo drugo poluvreme na Voždovcu.

45’ Kraj prvog poluvremena – bez golova na "krovu".

40’ Andrija Luković pogađa prečku! Pozajmljeni igrač Crvene zvezde u Voždovcu sjajno se namestio, gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio samo okvir gola.

36’ Dvostruka intervencija golmana Partizana – Marko Jovičić je prvo odbio šut Duronjića, potom ukrotio i pokušaj Andrije Lukovića.

33’ Dobra prilika za Partizan! Đerlek se odličnim driblingom oslobodio čuvara, proigrao Ožegovića kojem je malo pobegla lopta i šutirao je pravo u golmana.

31’ Voždovac preti iz slobodnjaka – Nikola Srećković pogađa spoljni deo mreže.

29’ Ovoga puta Ožegović najviši u skoku nakon još jednog odličnog centaršuta Miletića, ali udarac nije bio dovoljno jak.

27’ Žuti karton za Vakulka nakon oštrog faula nad Stuparevićem.

26’ Sada dobra akcija i pred golom Voždovca koju je Jovanović pokrenuo solo prodorom. Dodao je desno do prezimenjaka Đorđa, ovaj tražio Ožegovića u kaznenom prostoru, ali je napadač Partizana zakasnio.

25’ Sada sa distance šutira i Stuparević na drugoj strani – bio je to snažan udarac, ali dva metra pored gola.

18’ Slobodan Urošević na drugoj strani gađa iz slobodnog udaraca, bez opasnosti po Voždovac.

16’ Velika šansa za Voždovac! Posle desetak minuta ne baš zanimljivog fudbala, domaćin je bio blizu da povede posle prekida. Korner je izveden sa desne strane, Borko Duronjić je bio najviši u skoku na petercu, ali je lopta otišla malo pored leve stative.

5’ Prvi je zapretio Partizan – levi bek Miletić je uputio centaršut, pronašao Đorđa Jovanovića koji slabo šutira.

1’ Počela utakmica na "krovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve